Kjemper for franske gisler

To franske journalister sitter fortsatt fanget i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig tikker klokka mot fristen for å betale 5 millioner dollar i løsepenger, som gisseltakerne har forlangt.

De to journalistene Christian Chesnot og Georges Malbrunot ble bortført 20. august av en gruppe som kaller seg Den islamske hæren. Mandag la gruppa ut en uttalelse på en internettside der franske myndigheter fikk 48 timer på seg til å betale løsepengene. Gisseltakerne har ikke sagt hva som vil skje dersom pengene ikke betales.

Tirsdag ble to kvinnelige italienske hjelpearbeidere bortført fra sitt kontor i Bagdad. Onsdag gikk en gruppe som kaller seg Ansar al-Zawahiri (Zawahiris tilhengere) ut og påtok seg ansvaret for bortføringen av de to hjelpearbeiderne. Zawahiri er regnet for å være en av lederne i al-Qaida-nettverket.

- Vi kunngjør i dag at vi har tatt to medlemmer av den italienske etterretningen, to kriminelle. Dette er bare det første av våre angrep mot Italia, heter det i en uttalelse som Ansar al-Zawahiri har lagt ut på internett.

- Kidnappingen skal være en hevnaksjon for at Italia sendte mange soldater til Irak, heter det videre i uttalelsen, som imidlertid er trukket i tvil av egyptiske eksperter.

(NTB)

FORTSATT FANGER:</B> Georges Malbrunot (41) i Le Figaro og radioreporteren Christian Chesnot (37) er fortsatt gisler i Irak.