Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjemper for friheten

Politiet er fortsatt overbevist om at tiltalte Gamal Hosein drepte sin kone Gry i januar i år. I morgen blir det avgjort om 36-åringen slipper ut av varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under dagens tre timer lange fengslingsmøte i Skien og Porsgrunn forhørsrett begjærte politiet Gamal Hosein fengslet i nye åtte uker. Hosein har sittet fengslet siden januar.

Begjærte seg løslatt

- Vi er overbevist om at Gamal Hosein drepte Gry. Det er ikke bare grunnlag for tiltale, men også for domfellelse, sa aktor, politiadvokat Jon Borgen i Skien politidistrikt, før han gjentok den samme bevisrekken som ved tidligere fengslingsmøter.

Hosein begjærte seg løslatt, og sier seg også villig til meldeplikt fram til rettssaken starter 29. april neste år.

I forhørsretten ble de rettslige avhørene i Israel forrige uke vektlagt av Hoseins forsvarer, John Christian Elden. Også tiltaltes forhold til de to barna var tema, og 36-åringen forklarte seg selv om dette.

- Jeg vil hjem til barna mine, og redde det som reddes kan, sa Hosein lavmælt.

Varetekt

Gamal Hosein har sittet i varetekt siden han ble fengslet i januar i år. I mellomtiden har politiet gjort alt de kan for å finne beviser for påstanden om at Gamal virkelig har drept sin kone og sine barns mor.

KJEMPER FOR FRIHETEN: Gamal Hosein.Arkivfoto: SCANPIX
KJEMPER FOR FRIHETEN: Gamal Hosein.Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

2. desember, som var forrige gang Gamal Hosein møtte i forhørsretten, ga dommeren politiet et kraftig spark på leggen: Agder Lagmannsrett brukte lang tid på å avsi kjennelsen og ga uttrykk for tvil:

«...Mistanken mot Gamal Hosein er i nedre sjikt av skjellig grunn til mistanke», het det i kjennelsen den gang.

(NTB/Dagbladet.no)

KJEMPER FOR FRIHETEN: Gamal Hosein.Arkivfoto: SCANPIX
Hele Norges coronakart