Kjemper for Ilker og Hirisha

Ole Paus, Knut Nærum, Petter Nome og fotballtrener'n vil at Ilker (10) og Hirisha (8) skal få fortsette å bo på Grünerløkka i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Matte er best, sier Ilker Memeti.

Han går i klasse 5A på Lakkegata skole og er venner med alle. Ilker er keeper på Grüner fotballag. Han var fem år da han kom til Norge.

- Jeg husker litt fra Serbia. Soldater og sånt. Men jeg har ingen venner der, og jeg kan ikke språket, sier han.

Søsteren Hirisha går i klasse 3B og smiler hele tida. Det beste hun vet er å spille tverrfløyte. Hun var tre år da hun kom.

- Jeg husker ikke noe derfra.

Lillebroren deres heter Besart og er tre år. Han er født i Norge, men har ikke fått statsborgerskap.

Sterkt engasjement

Den serbisk-albanske familien skal tvangssendes ut av landet. Ilker og Hirisha kom til Norge sammen med mamma Shadije (34) i 1999 og fikk familiegjenforening med pappa Shaban Memeti (40). Saken er nå klaget inn til Sivilombudsmannen.

Det spesielle i denne saken er det sterke lokale engasjementet. I to år har støttespillerne stått på: protesttog til Regjeringskvartalet, 200 underskrifter til statsministeren.

- Disse to barna er våre barns lekekamerater. Lakkegata er deres skole. Her er deres nærmiljø, aktiviteter og venner. Vi synes behandlingen disse barna får, er hjerterå, sier Are Saastad, leder for Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) på Lakkegata skole.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer