Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjemper for karrieren

HAUGESUND (Dagbladet): Tor Inge Vormedal er blitt beskyldt for å misbruke sin stilling i Kapital. Nå kvitter han seg med alle aksjene sine og kjemper for sin framtid som journalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er mitt livs største mareritt. Fra å være en respektert finansjournalist er jeg nå blitt til den største drittsekken i pressen. Dagens Næringsliv prøver å knekke meg. I dag ringte de og sa de hadde en kilde som vil vitne mot meg i retten. Men så får jeg e-post fra denne kilden, som sier at det er feil og at han ble forsøkt presset av deres journalister, sier Vormedal til Dagbladet.

Utskjelt

Lørdag skrev DN at Vormedal var med på å hausse opp selskaper, slik at småsparere ble lurt. I følge DN har Vormedal eid aksjer i selskaper i samme periode som han har skrevet om dem.- Jeg har aldri skrevet om noen selskaper mens jeg eide aksjer der, og jeg har aldri eid aksjer i et Aker Brygge Invest-selskap. Jeg har bare skrevet om to ABI-selskaper - Seagull, hvor ABI ikke var noen sentral aktør, og Ruud & Rye, hvor ABI bare hadde to prosent eierandel. Jeg skrev en åtte linjers artikkel om Ruud & Rye, som attpåtil var negativ, sier Vormedal.

- Hvorfor kjøpte du aksjer der i det hele tatt?

- Det var et morsomt selskap, og jeg gjorde tre- fire handler der. Men det var gründerne selv som sa det skulle gå til himmels, solgte seg ut og ble sittende igjen med 8- 10 millioner i gevinst.

Rått løp

Vormedals telefon ringer igjen.

- Det er rolig i dag. Men det har vært et rått løp med telefoner.

- Hva sier de?

- At jeg bør få sparken, at jeg bør skytes. Men det har egentlig ikke vært noen direkte trusler.

- Hvor mye penger har du tjent på aksjer mens du har vært Kapital-journalist?

- Jeg er verken blitt rik eller fattig. Lønna mi i Kapital er på 600 000- 700 000 kroner året. Jeg har ikke tjent noe særlig ut over det.

- Er det ikke betenkelig at finansjournalister er aktører på aksjemarkedet, selv om de ikke skriver om selskaper mens de har eierandeler der?

- Jo, det kan være betenkelig. Men i Kapital har vi lov til å eie aksjer, hvis vi følger visse regler. Og de har jeg fulgt.

Men hvis noen stiller spørsmål ved integriteten din, er det nok til å melde seg ut. Det gjør jeg nå. Jeg skal aldri eie en aksje mer i mitt liv. Nå selger jeg alt sammen. Min framtidige karriere avhenger 100 prosent av at folk kan stole på meg.

Aksjekrangelen

  • Lørdag skrev Dagens Næringsliv om hvordan personer i Aker Brygge Invest ved hjelp av blakke gründere og kjendisinvestorer har solgt rådyre aksjer til småsparere i distriktene.
  • Avisa mener journalist Tor Inge Vormedal i Kapital har vært en viktig brikke for å spre de nesten verdiløse aksjene.
  • Kapital, med Trygve Hegnar i spissen, mener påstandene er injurierende og har varslet søksmål mot Dagens Næringsliv.
MELLOM BARKEN OG VEDEN: Tor Inge Vormedal har alvorlige anklager hengende over seg.