Kjemper for livet sitt

FROGNER (Dagbladet.no): Når Per Kristian Orderud stiller seg i vitneboksen klokka ni er det med vissheten om at han har sitt livs kamp foran seg. Påtalemyndigheten mener han er hovedpersonen bak trippeldrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hans (72) fant Orderud-ofrene

Åpen splittelse fra første dag

Det dreier seg i første omgang om han blir kjent skyldig i å ha deltatt i den brutale utryddelsen av sin mor, far og søster. Konsekvensene om han blir trodd eller ikke, spenner fra millionarv og frifinnelse til fengselsstraff i opptil 21 år. Det er ei tung bør å bære for 46-åringen som under hele rettsmøtet i går satt og stirret mer eller mindre fraværende i bordet. Hvordan formulere seg slik at retten tror på ham?

Forsvarer Cato Schiøtz har lovet at Per Kristian Orderud i sin forklaring vil bryte to års taushet på flere punkter.

Mye tyder på at Per må belage seg på to dager i vitneboksen. Det er satt av totalt fem dager på de tiltaltes forklaringer, og det tidsskjemaet kan fort sprekke når aktoratet skal grille de tiltalte.

Troverdighetskamp

I går fikk vi et interessant innblikk i hvordan kampen i den provisoriske rettssalen vil arte seg. Forsvarerne til Per og Veronica Orderud vil sette alt inn på å svekke troverdigheten til Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød. For begge søstrene med sine respektive menn kan ikke snakke sant. Det blir uhyre viktig for Per å fremstå som den som ikke lyver. Kristin skal ha vært ruset på amfetamin under avhør og Lars Grønnerød har med all mulig tydelighet demonstrert en uvilje mot å velge lovlige løsninger i livet sitt. Frode Sulland og Cato Schiøtz har tilsynelatende en lett oppgave med å så tvil om Haukeland og Grønnerøds troverdighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer