Kjemper for livet

De siamesiske tvillingene Mary og Jodie ble skilt i natt. Mary døde under operasjonen. Nå kjemper legene for livet til lille Jodie

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legene ved St. Mary's Hospital i Manchester jobbet i 20 timer med å skille de siamesiske tvillingene. Klokka seks i natt norsk tid var de skilt. Mary var døde. Tilstanden til Jodie er kritisk.

- Vi kan bekrefte at operasjonen for å skille Jodie og Mary ble utført i går, og at den kompliserte operasjonen ble avsluttet rundt klokka fem (lokal tid. red.anm) i morges, skriver sykehuset i en pressemelding.

- Tilstanden til Jodie er kritisk, men stabil. Til tross for innsatsen fra vårt medisinske team, døde beklageligvis Mary.

- Akkurat som ved alle store operasjoner, er de første dagene etter operasjonen de mest kritiske, og våre tanker går til Jodie og hennes foreldre, skriver sykehuset.

Mary måtte dø

Det var klart på forhånd at Mary ikke kom til å overleve operasjonen. Foreldrene til de siamesiske tvillingene har av religiøse årsaker kjempet en hard kamp for at barna ikke skal bli skilt. Legene måtte gå rettens vei for å gjennomføre operasjonen.

Da britisk ankerett slo fast at operasjonen skulle finne sted, var det en enorm belastning for foreldrene. De har likevel sagt at sjøl om de var uenige i avgjørelsen, ville de samarbeide med sykehuset.

Legene har hele tida sagt at den eneste muligheten til å redde en av jentene, var ved å skille dem.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer om Jodies helsetilstand når det er utvikling i saken.