Kjemper for livet

Mamma Naomi får ikke den nye, svenske gorillagutten til å die.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gorillaungen ble født 1. april, men den lille gorillaens første dager har ikke vært noen spøk. Mamma Naomi klarer nemlig ikke å få gutten til å die. Onsdag var dyrepasserne tvunget til å ta ham fra moren.

Da var han nedkjølt, underernært og uttørket.

Kviknet til

Etter noen dager med varme bad, antibiotika og mating med tåteflaske, har den ti dager gamle gorillaungen kviknet til.

-  Han har fått tilbake appetitten, og sier fra når han blir sulten, sier veterinær ved dyreparken Torsten Möller til den svenske avisa Expressen.

Kan miste oppveksten

Likevel er passerne ved dyreparken bekymret.

-  Vi frykter at han aldri vil kunne die fra brystet til moren, sier Möller.

 KAMP MOT KLOKKA: Da passerne ved dyreparken Kolmården tok den lille gorillaungen fra moren onsdag, var han avkjølt, underernært og uttørket. Nå har han kviknet til. Foto: KOLMÅRDEN
KAMP MOT KLOKKA: Da passerne ved dyreparken Kolmården tok den lille gorillaungen fra moren onsdag, var han avkjølt, underernært og uttørket. Nå har han kviknet til. Foto: KOLMÅRDEN Vis mer

For dyreparken, som ikke vil oppfostre en gorilla som har mistet sin naturlige oppvekst, er det et problem. Derfor jobber dyreparken hardt med å lære Naomi å ta hånd om sønnen.

Lærer bort

Når dyrepasserne mater ungen med tåteflaske, gjøres det bak et gitter like ved moren, som kommer og ser på ungen sin en halvmeter unna.

-  Vi forsøker å vise henne hvordan hun skal mate ungen, sier Möller.

Vanskeligere

Men det blir vanskeligere for hver dag som går. Nå frykter passerne at tiden borte fra moren kan prege gorillaguttens sosiale utvikling.

-  Derfor må Naomi får se ungen så ofte som mulig, selv om de ikke kan være sammen, sier Möller.