Kjemper for sin ære

I dag barker journalist Tor Inge Vormedal sammen med Dagens Næringsliv i namsretten. - Vår motpart legger opp til gjørmebryting, sier Vormedals advokat, Per Danielsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- DN påstår at jeg er korrupt. Det er usant og ødeleggende for mine muligheter til å få nytt arbeid, sier Vormedal til Dagbladet.

I tillegg til DN-redaktør Amund Djuve har han saksøkt de to journalistene som skrev artikkelen.

- Alt vi skrev, er korrekt. Vi har heller aldri påstått at Vormedal er korrupt. Det finnes overhodet ikke grunnlag for en slik tolkning, sier sjefredaktør Djuve.

Overpris

I reportasjen, trykket 16. september, avslørte Dagens Næringsliv at småsparere har blitt lurt til å kjøpe Ruud & Rye-aksjer til overpris.

I artikkelen beskriver avisa tilfeller der Kapital-journalist Vormedal skal ha blandet sammen rollen som journalist og investor.

Dette er saken

Lørdag 16. september skrev Dagens Næringsliv om hvordan småsparerne i Verdal i Nord-Trøndelag har blitt lurt til å kjøpe aksjer i Ruud & Rye til overpris.

I artikkelen hevder DN at journalist Tor Inge Vormedal i Kapital har sammenblandet sine roller som journalist og investor. Dette førte til at Vormedal sa opp jobben i Kapital.

Vormedal mener like fullt at han er injuriert av avisa. I dag kommer saken opp i namsretten i Oslo.

Vormedal valgte å si opp sin stilling i Kapital på grunn av bråket artikkelen utløste. Hans redaktør, Trygve Hegnar, uttrykte i den forbindelse at han var «meget fornøyd med oppsigelsen».

Hegnar er like fullt innkalt som vitne av Vormedal/Danielsen.

Redaksjonssjef Helge Meland i Kapital, barberhøvel-gründer Tom Erik Ruud og ABI-sjef Christer Tromsdal står også på vitnelistene.

I avsnittet som Vormedal reagerer på, heter det blant annet: «Og 27. juni tikket det inn 5000 aksjer på VPS-kontoen hans.»

Krenkende

- Dette er en korrupsjonsliknende beskyldning om at Vormedal har fått betalt for ikke å skrive til skade for selskapet Ruud & Rye. Det er åpenbart uriktig og klart krenkende. Gjennom namsrettssaken ønsker vi å få rettet beskyldningen ved et rettslig pålegg. Dette er uansett en midlertidig avgjørelse, slik at Vormedal slipper å ha anklagene hengende over seg de månedene det tar å få saken opp for en ordinær domstol. For det skal den, uansett utfall i namsretten. I den anledning vil det også bli fremmet et erstatningskrav på flere hundre tusen kroner, sier Danielsen.