Kjemper for sin Daniel

Kronprinsesse Victoria (23) og hennes Daniel (25) er Sveriges Haakon og Mette-Marit. Uten pappas tillatelse gikk Victoria i september ut og bekreftet forholdet med teaterstudenten og jetsetteren Daniel Collert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Victoria og Daniel har mye til felles med Haakon og Mette-Marit. De er unge, modige og tør stå for sin kjærlighet. I sju år har svenskenes tronarving hatt et forhold til rikmannssønnen og teaterstudenten Daniel Collert. En mann som beskrives som sosial, populær og snobbete. Media har brukt store bokstaver for å beskrive hans ville festing. - På en restaurant bestilte Daniel og bestevennen 500 shots til seg og sine venner. Dessuten kjøpte guttene sju flasker av den fineste champagnen. Fire til å drikke, og tre til å helle over hverandre! rapporterte Svenska Dagbladet for noen år tilbake.

Mistet foreldrene

Daniels store sorg er tapet av foreldrene Steffan og Anna Persson som begge døde av kreft. Da Anna lå på sykeleiet, ble Daniel adoptert av stefaren, Göran. Anna døde i 1993. - Det var den største sorgen for Daniel. Han elsket sin mor over alt annet, sier en venn av Daniel til Expressen. I desember 1994 var Daniel vitne til den grusomme massakren på Sturecompagniet. 20 mennesker ble skutt og fire døde. Daniel prøvde febrilsk å utøve førstehjelp på de skadde. Hendelsen gjorde slikt inntrykk på ham at han seinere valgte å avbryte militærtjenesten. I etterkant av hendelsen leide han inn private livvakter etter at han mottok trusler fra kidnappere.

Nær døden

I 1995 tok kjærligheten slutt for en periode. Daniel faller da for TV4-medarbeideren Cecilia Beck-Friis. På samme tid var han også involvert i en ulykke som kunne ha kostet ham livet. Etter en seinsommerkveld sammen med noen kamerater faller han i trappa foran luksusvillaen i Stockholm. Daniel blir bevisstløs da han slår hodet mot marmorgulvet. I all hast blir han fraktet sjukehuset. En morgen når han våkner står det en stor rosebukett på nattbordet. På kortet står det «Victoria». Paret har ikke så mye kontakt fram til 1997. Da kunngjør det svenske hoffet at Victoria lider av spiseforstyrrelser. I januar 1998 flytter hun til New York for å bli frisk samtidig som hun begynner å studere ved Yale-universitetet. Det ingen vet er at de to igjen er i ferd med å finne tonen. Daniel reiser derfor til USA for å støtte Victoria og studere ved teaterhøgskolen. Etter det har paret bare blitt mer og mer sammensveiset. I september bekreftet Victoria for første gang at de er et par.

Bekreftet

- Ja, det stemmer at jeg og Daniel er kjærester, sa Victoria til Expressen under et besøk på verdensutstillingen i Hannover. På samme tid sto kronprins Haakon i Hamburg og fortalte at han og Mette-Marit skulle bli samboere. Men forlovelse bare ler hun av - foreløpig. - Jeg synes det er ganske morsom å diskutere det, sa Victoria spøkefullt. Pappa - Carl Gustaf - er ikke fullt så lystig. - Bryllup? Absolutt ikke. Det er ikke på tale med noe slikt, sa han da han ble konfrontert med sin datters uttalelser.

FORELSKET: Victorias forhold til Daniel Collert startet ved den besteborgerlige privatskolen Enskilda Gymnasiet i Stockholm i 1993.