Kjemper for sin tapte ære

Jan Simonsen er i dag arbeidsløs og blakk. Injuriesaken han har reist mot Carl I. Hagen har allerede kostet ham en halv million kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taper han ankesaken i lagmannsretten, må han ut med et like stort beløp i saksomkostninger.

-  Livet mitt er snudd på hodet som en direkte følge av at jeg ble kastet ut og ekskludert fra partiet, sier Simonsen til Dagbladet.

Langt nede

Overfor Dagbladet vedgår Simonsen at han har hatt det stramt økonomisk den seinere tid. I dag har ikke Simonsen noen fast jobb. Han har også vært langt nede psykisk etter den behandlingen han har måtte tåle etter TV2s dokumentar om ham og eksklusjonen fra partiet i 2001.

-  Mange hadde sikkert blitt knust av de karakteristikkene Hagen kom med mot meg. Men det ble jeg heldigvis ikke. Jeg har et inderlig håp om å vinne fram med mitt søksmål mot Hagen og partiet, sier han til Dagbladet under gårsdagens rettspause.

-  Jeg sitter igjen med en ødelagt økonomi og et stempel som en umoralsk, nærmest spedalsk person. Derfor vil jeg reinvaskes, sier Simonsen.

I går var det Simonsens tur til å avlegge partsforklaring i injurie- og oppreisningssaken.

I sin forklaring framførte Simonsen at TV2-dokumentaren ga et fullstendig fortegnet og ødeleggende bilde av ham.

-  TV2s dokumentar ga folket et inntrykk av at jeg er en pervers gris. Da Carl I. Hagen samme kveld stemplet min livsstil som moralsk forkastelig, ble inntrykket forsterket. Jeg fikk hatbrev og ble spyttet på. Folk jeg kjenner ble forfulgt av media. Jeg har et behov for å reinvaske meg fra beskyldningene og det bildet programmet ga. Da jeg tok ut søksmålet, forstummet kritikken mot meg ... Det var som om folk tenkte; ... han har jo tatt ut søksmål, så kanskje det ikke er helt riktig likevel, det som sies om ham ...

Hjalp sexdømt

Simonsen fikk spørsmål fra Hagens advokat Trond Hatland om hvorfor han aktivt hjalp en tidligere straffedømt for barneprostitusjon med skjenkebevilling til den beryktede homsenattklubben Enka. Simonsen svarte at det ikke var mer enn rett og rimelig, så lenge personen hadde gjort opp for seg:

-  Det er Frp\'s politikk å hjelpe også tidligere straffedømte tilbake til samfunnet. Så lenge de har tatt sin straff, må det være rett, sa Simonsen til retten.

På spørsmål fra Hagens advokat om han ikke burde ha vært mer varsom i nettopp dette tilfellet, svarte Simonsen at han ikke anså dette for å være hans bord.

Om insinuasjonene rettet mot hans seksuelle legning, sa han:

-  Carl I. Hagen vet meget godt at jeg ikke er homoseksuell.

Ved siden av oppreisningssaken mot Carl I. Hagen, Frp\'s stortingsrepresentant Solveig Horne og Frp krever Simonsen at eksklusjonen av ham fra partiet kjennes ugyldig.

Simonsen sier til Dagbladet at han ikke ønsker å framstå som et utslått offer, men at saken har kostet ham det aller meste.

STOR FALLHØYDE: Utkastelsen fra Frp har kostet Jan Simonsen dyrt. Både økonomisk og menneskelig.