Kjemper for sitt Frp-liv

Jan Simonsen kjemper for sitt politiske liv, og frykter «pistolsaken» kan koste ham stortingsplassen. Han møter sterk kritikk fra Stortingets sikkerhetstjeneste, Carl I. Hagen og Frp's sentralstyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralstyret, med Carl I. Hagen i spissen, vil ha Simonsen ut av Stortinget. Hittil har flertallet i Rogaland Frp gått inn for å gi ham ny tillit.

Pistolepisoden kan bli dråpen som får begeret til å flyte over. Hagen er rasende. Rogalands sentralstyremedlem, Einar Endresen, sier Simonsen er upålitelig, og bør skiftes ut.

- Jeg vet sentralstyret arbeider med å få meg ut, sier Simonsen.

Han karakteriserer pistolsaken som vridd og brakt ut av alle proporsjoner, men er redd saken kan bli brukt i arbeidet med å få ham ut av lista.

- Dette er en ikke-sak som skjedde for åtte- ni år siden. Jeg tok imot en venn som kom på besøk til Stortinget. På kontoret mitt tok han fram en pistol han hadde kjøpt samme dag. Den var ikke ladd, og han hadde ikke ammunisjon.

- Jeg kan derimot ta selvkritikk fordi jeg oppbevarte tre skudd på kontoret mitt, skudd som jeg kvittet meg med da jeg byttet kontor på Stortinget.

Han reagerer på at partifelle John Alvheim går ut med tøff kritikk på bakgrunn av våpenepisoden.

- Under normale omstendigheter skulle jeg gått til injuriesøksmål mot ham. Men siden sentralstyret har bestemt at personer som går til sak mot partifeller, kan ekskluderes, er jeg avskåret fra en slik mulighet.