Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjemper for sitt liv

BERLIN (Dagbladet): Den kreftsyke sjuåringen Nong Apichart Petcharat ble en helt etter flykatastrofen i Thailand 11. desember i fjor. Han reddet tjue av sine medpassasjerer ut fra flyvraket. Kanskje tragedien også redder hans eget liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nong og hans foreldre, tanter og onkler var på vei hjem fra et kreftsykehus i Bangkok, da Airbus-en styrtet under pilotens tredje landingsforsøk i et forferdelig uvær. Barnet satt bakerst i maskinen, sammen med de andre som overlevde. Nong hadde slått foten sin, men greide likevel å trekke flere andre passasjerer ut av vraket. Etterpå gikk han rundt og hengte opp tøybiter der han fikk øye på skadde mennesker. Redningsmannskapene som til slutt nådde fram til stedet, utropte sjuåringen til helt og slo fast at innsatsen hans gjorde at de kunne gå rett løs på oppgaven med å behandle hardt skadde ofre.

Rørt

Helga og Siegfried Berghammer fra Augsburg i Bayern ble rørt til tårer da de så historien i tysk fjernsyn, og samtidig fikk høre at lille Nong er dødssyk av kreft. Legene i Bangkok hadde gitt opp behandlingen mot lymfekreft og sendt ham hjem for å dø, da flykatastrofen skjedde.

Ekteparet satte seg i sving for å få Nong til en spesialklinikk i Tyskland. Torsdag landet flyet med gutten, og Nong ble straks sendt til de første undersøkelsene. Professor Valentin Gerein slo fast at sykdommen ennå ikke har nådd barnets hjerne, men at behandlingen vil bli mer komplisert enn normalt, fordi han pådro seg skader på kraniet under flyulykken.

- Vi setter hurtig i gang med kjemoterapi. Behandlingen vil vare minst et halvt år. Sjansene for at Nong kan overleve ligger mellom 40 og 60 prosent, sier professor Gerein.

Selv om ekteparet Berghammer allerede har finansiert reisen for Nong og hans slektninger, blir det nå samlet penger til behandlingen gjennom tyske aviser og tv-stasjoner.

Faren døde

Selv vet ikke guttungen at faren hans omkom i flystyrten. Moren overlevde, men pådro seg alvorlige skader. Hun kan først besøke ham i Gummersbach om et par ukers tid.

- Hima, hima, er stort sett det eneste barnet selv sier. Uttrykket er thailandsk og betyr snø. Snø hadde han nemlig bestemt seg for at han måtte se, før han la ut på den lange reisen til Tyskland.

REDNINGSMANN:</B> Nong Apichart Petcharat var en av de 22 som overlevde flykatastrofen i Thailand, der 101 menneskeliv gikk tapt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling