Kjemper for sitt politiske liv

På mandag er forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H) nødt til å komme opp med en svært god forklaring på klasebombene over Dovrefjell for å overleve som statsråd. Tabbelista er lang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Kjell Magne Bondevik fredet henne ikke da han fikk muligheten i går. Han ringte umiddelbart til Kristin Krohn Devold for å få en forklaring, da avisa Nationen i går avslørte bruken av klasebomber på norsk jord.

Han utelukker ikke at saken kan få politiske konsekvenser. Uten å nevne Krohn Devolds navn legger han ikke skjul på at han ser meget alvorlig på saken.

- Det viktigste nå er at Forsvarsdepartementet får undersøkt hva som har skjedd. Vi må avvente undersøkelsene der før vi trekker noen konklusjoner, sier Bondevik via sin informasjonssjef Øivind Østang.

Flaggsak

Et internasjonalt forbud mot klasebomber har vært en av regjeringens flaggsaker. 7. oktober i år ble det sluppet to klasebomber over øvingsfeltet på Hjerkinn under en øvelse.

- Når Norge så klart kjemper mot et forbud internasjonalt, er det helt uakseptabelt at det foregår, sier Østang.

- Synes Bondevik saken er pinlig?

- Ja, det er klart han synes.

Bondevik tok opp Norges motstand mot klasebomber da han møtte USAs president George W. Bush i Washington 4. og 5. desember i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer