Kjemper for skolekameraten

Før Bernt Christian Thon Reppes klassekamerater deltar i «:stopp volden»-markeringen i Oslo sentrum i kveld, vil 24-åringens medstudenter legge en krans ved kisten i begravelsen. På denne måten vil de minnes en studiekamerat og markere sin avsky mot den meningsløse gatevolden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil delta under «:stopp volden»-markeringen i Oslo sentrum. Hva vi skal gjøre etterpå må vi diskutere nærmere, sier studiekamerat Henrik Klemetsen (24). Både han og flere av klassekameratene vil være til stede når Bernt Christian Thon Reppe gravlegges i Ringsaker kirke tidligere på dagen. Studentene har fått en svært tung start på sommerferien.

- Ufattelig

Bernt Christian Thon Reppe hadde akkurat fullført det første året ved Den Polytekniske Høgskolen (DPH) i Bærum. 24-åringen hadde valgt IT-grunnfag og skulle utdanne seg til et attraktivt jobbmarked. Et tilfeldig nattklubb-besøk ble skjebnesvangert. Det gikk dager før de nærmeste studiekameratene fikk beskjed om drapet.

Skolens ledelse var ikke informert om at en av dens studenter var drept.

- Det var vi som måtte gi dem beskjed. Rektor ble svært oppskaket da han fikk meldingen, sier Alf Kvalheim, leder for studentene ved høyskolen.
Dagbladet har vært i kontakt med flere av Bernt Christians medstudenter.

- Det er fullstendig meningsløst. Bernt Christian var utrolig snill og rolig. Han bare var helt tilfeldig på stedet.

- Det er grusomt. Da jeg så avisoppslagene, tenkte jeg at det kunne ha vært meg. Han var jo like gammel som meg. Det var først da jeg så bildet i en avis at jeg forsto at det var ham, sier Henrik Klemetsen.

Begravelsen

Fungerende sogneprest Vidar Brekke i Ringsaker prestegjeld tror kirken vil være full når begravelsen starter.

- Det kommer til å bli en sterk begravelse. Jeg skal holde minnetale, og det skal trolig et familiemedlem av Bernt Christian også gjøre. Seremonien vil bli utvidet på grunn av at dødsfallet skjedde på en slik tragisk måte, sier Brekke.
Bare få timer etter at begravelsen avsluttes i Hedmark starter «:stopp volden»-markeringen i Oslo sentrum utenfor Stortinget og ved utestedet Snorre Kompagniet i Rosenkrantz' gate, klokka 20.00 i kveld.

- Det kommer til å bli mye folk, spår generalsekretær Sven Mollekleiv i Norges Røde Kors.

Massemønstring

- Ta med barna for å vise at vi står sammen i kampen mot den meningsløse volden. Vi har fått henvendelser fra en lang rekke organisasjoner, enkeltmennesker og politikere. Det kommer til å bli en massemønstring, sier Mollekleiv.
Oslos politimester Ingelin Killengreen kommer. Det samme gjør byrådsleder Fritz Huitfeldt. I tillegg representanter fra en rekke organisasjoner og fra Justisdepartementet.

Et femtitalls personer fra Hedmark, også noen fra Bernt Christians hjemsted Moelv, kommer til Oslo med buss.

De kommer for å minnes 24-åringen som ble et nytt tilfeldig offer for gatevolden. Og de kommer for å ta gata tilbake.