Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjemper fortsatt for sin døde datter

I 1981 mistet Elbjørg og Harald Neegaard (begge 61) datteren Nina i hjernehinnebetennelse. Siden 1986 har de samlet inn penger til forskning og utvikling av meningokokk B-vaksinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nina Neegaard var 18 år da hun ble rammet av hjernehinnebetennelse. Foreldrene startet da Ninas minnefond, som siden har vært deres hjertesak. Minnefondets iherdige innsats har sørget for 2,4 millioner kroner til meningokokkforskning.

- Stortinget har tidligere gitt pålegg om både utvikling av vaksine mot meningokokk B og godkjent klargjøring av vaksinebygg. Det vil være en tragedie hvis vaksineprosjektet stopper nå, sier Harald Neegaard, som er Ninas far og formann i Ninas minnefond.

Det var han som gjorde Folkehelsa oppmerksom på feilen i forslaget til revidert nasjonalbudsjett. Det går tydelig fram av et brev Neegaard mottok 28. mai i år. I brevet, som er signert av direktør Bodolf Hareide og avdelingsoverlege Hanne Nøkleby, står det: «...(jeg) må med skam bekjenne at det budsjettmessige trusselbildet ble tydeligere persepert av dere enn av meg.»

Det er 18 år siden Nina døde. Men foreldrenes engasjement for meningokokkforskningen er like sterkt.

- Nina var en ildsjel, og oppnådde mer i sine 18 år enn mange andre gjør i løpet av et helt liv. Arbeidet vårt er i hennes ånd, sier foreldrene.

KJEMPER: Eldbjørg og Harald Neegaard mistet datteren Nina etter hjernehinnebetennelse. de kjemper fortsatt for en vaksine.