-Kjemper mot alle som støtter USA

Osama bin Laden hyller avdøde al-Zarqawi i ny video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Han nevner ikke norske soldater spesielt, men al-Qaida leder Osama bin Laden advarer alle som støtter amerikanske styrker i Irak, Afghanistan, Somalia og Sudan.

I en ny video - den fjerde i år - sier bin Laden direkte henvendt til USAs president George W. Bush: - Vi vil fortsette å bekjempe deg og dine allierte overalt, i Irak, Afghanistan, Somalia og Sudan for å bruke opp dine ressurser og drepe dine menn helt til du trekker deg beseiret tilbake til ditt eget land, er budskapet fra bin Laden.

Videoen er 19 minutter lang, og eksperter på bin Ladens stemme tror det er al Qaida-lederens stemme. Amerikansk etterretning gransker stemmen. bin Laden snakker på et sammenklippet stillbilde av seg selv og hans avdøde nestleder Abu Musab al-Zarqawi, som var ansvarlig for operasjonene i Irak. 

Osama bin laden har ikke offentliggjort videobilder av seg selv siden oktober 2004.

Bildet i den nye bin Laden-talen, som er publisert på et islamsk nettsted,  har logoen til al Qaidas videoselskap As-Sahab.

-Martyr

Osama bin Ladens høyre hånd al-Zarqawi ble drept i et amerikansk bombeangrep i Irak 7. juni . Den nye videoen hyller al-Zarqawi som en martyr, og Osama bin Laden lover at den hellige krigen i Irak fortsetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.