Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Kjemper mot alle som støtter USA

Osama bin Laden hyller avdøde al-Zarqawi i ny video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Han nevner ikke norske soldater spesielt, men al-Qaida leder Osama bin Laden advarer alle som støtter amerikanske styrker i Irak, Afghanistan, Somalia og Sudan.

I en ny video - den fjerde i år - sier bin Laden direkte henvendt til USAs president George W. Bush: - Vi vil fortsette å bekjempe deg og dine allierte overalt, i Irak, Afghanistan, Somalia og Sudan for å bruke opp dine ressurser og drepe dine menn helt til du trekker deg beseiret tilbake til ditt eget land, er budskapet fra bin Laden.

Videoen er 19 minutter lang, og eksperter på bin Ladens stemme tror det er al Qaida-lederens stemme. Amerikansk etterretning gransker stemmen. bin Laden snakker på et sammenklippet stillbilde av seg selv og hans avdøde nestleder Abu Musab al-Zarqawi, som var ansvarlig for operasjonene i Irak. 

Osama bin laden har ikke offentliggjort videobilder av seg selv siden oktober 2004.

Bildet i den nye bin Laden-talen, som er publisert på et islamsk nettsted,  har logoen til al Qaidas videoselskap As-Sahab.

-Martyr

Osama bin Ladens høyre hånd al-Zarqawi ble drept i et amerikansk bombeangrep i Irak 7. juni . Den nye videoen hyller al-Zarqawi som en martyr, og Osama bin Laden lover at den hellige krigen i Irak fortsetter.

Han krever at George W. Bush utleverer levningene av al-Zarqawi og at myndighetene i Jordan tillater at han blir gravlagt i hjemlandet.

 BARE STILLBILDE:  På dette sammenklippede bildet av seg selv og avdøde Abu Musab al-Zarqwi kommer Osama bin Laden med advarsler til alle som støtter USAs kamp i Irak, Afganistan, Somalia og Sudan. Foto: Scanpix/AP.
BARE STILLBILDE: På dette sammenklippede bildet av seg selv og avdøde Abu Musab al-Zarqwi kommer Osama bin Laden med advarsler til alle som støtter USAs kamp i Irak, Afganistan, Somalia og Sudan. Foto: Scanpix/AP. Vis mer