Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjemper mot lyngbrann hele natt til søndag

Nærmer seg hyttefelt.

 BRENNER KRAFTIG:  Gress- og lyngbrannen på Lifjell i Sandnes lørdag ettermiddag. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix.
BRENNER KRAFTIG: Gress- og lyngbrannen på Lifjell i Sandnes lørdag ettermiddag. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre timer etter at det brøt ut brann i gresset på Lifjell i Sandnes, jobber brannvesenet fortsatt med å få kontroll på flammene.

Brannvesenet har rekvirert et helikopter til slokkingen, men det er først klart til innsats søndag. Mannskap fra sju brannstasjoner deltar i slukkingen. I tillegg bistår Sivilforsvaret med 20 mann.

- Politiet er i kontakt med foresatte til noen unge gutter i område. De har erkjent å ha brukt fyrverkeri, noe som trolig er årsaken til brannen, skriver politiet på Twitter.

- Den sterke vinden gir utfordringer for brannmannskapene og snur hele tiden. Rogaland brann og redning er forberedt på innsats utover natta og har kalt inn ekstra mannskaper, skriver brannvesenet i en pressemelding.

Brannen startet ved 15-tiden lørdag.

- En observasjonspost på toppen av Lifjell melder at brannen beveger seg veldig fort rundt kanten og mot et hyttefelt på Li, sier brannmester Trond Fosse til NRK.

Det var imidlertid ikke nødvendig å evakuere folk fra hyttefeltet ved 19.30-tiden lørdag kveld, opplyser brannvesenet til Stavanger Aftenblad.

- Det er sterk vind, opplyser politiet.

Lifjell rager 298 meter over havet og gir ofte panoramautsikt over Stavanger-halvøya og helt til Karmøy. Mange bruker toppen med tv-mast og varde til en svært bynær fjelltur, ifølge Aftenbladet.

Ifølge avisa er brannen synlig fra store deler av Sandnes og Stavanger.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media