Årets navn

Kjemper mot netthets

Mia Landsem lever med konstante drapstrusler. 21-åringen avslører netthetsere og menn som sprer intimbilder av jenter og gutter på nett.

JAKTER: Mia Landsem avslører gutter og menn som sprer intimbilder av jenter på nettet. Nå er hun nominert til Årets navn i Dagbladet.
JAKTER: Mia Landsem avslører gutter og menn som sprer intimbilder av jenter på nettet. Nå er hun nominert til Årets navn i Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Feige pyser! En gjeng med puddinger, fnyser Mia Landsem med forakt.

Hun levner mennene - de aller fleste er menn - som hetser, mobber, sjikanerer og legger ut intimbilder på nett, ingen ære.

Det var Mia Landsem som avslørte mange av dem som hadde delt intimbilder av håndballstjerna Nora Mørk - som fikk telefonen sin hacket.

Årets navn

- Ganske kult, var Mia Landsems umiddelbare reaksjon, da hun fikk vite at hun var nominert til årets navn av Dagbladet.

- Det var uventet, men svært hyggelig, forteller den unge kvinnen fra Trøndelag, som nå studere i Oslo.

Helt siden hun var ei lita jente og gikk på skole på Byåsen, har Mia Landsem irritert seg over gutter som løp gjennom garderoben og dusjen, da jentene skulle dusje.

- De fleste jenter, og noen gutter har opplevd det. Det er bare ikke greit. Nå har det blitt verre. Gutter med mobilkameraer tar bilder, og mange legger det ut på nettet. Det er et seksuelt overgrep, sier Mia Landsem,

Intimbilder

Da det ble kjent at intimbilder av Nora Mørk var på avveie, og lagt ut på forskjellige chattesider på nettet, ble Mia Landsem forbannet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer