Coronavirus:

Kjemper mot utbrudd på sykehjem

Ved Vallerhjemmet i Bærum kommune har totalt 53 pasienter og ansatte blitt registrert smittet med coronaviruset. Sju smittede pasienter har dødd.

UTBRUDD: Sju pasienter ved Vallerhjemmet har dødd etter å ha blitt påvist coronavirus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UTBRUDD: Sju pasienter ved Vallerhjemmet har dødd etter å ha blitt påvist coronavirus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets tall viser at hele 83 av 143 coronadødsfall i Norge har funnet sted på sykehjem. Vallerhjemmet i Bærum og Kopås sykehjem i Enebakk har begge blitt rammet av alvorlige virusutbrudd. Nå forteller de hvordan de håndterer situasjonen.

Totalt har 21 av 35 pasienter ved Vallerhjemmet blitt påvist smitte, hvorav sju av dem har dødd. I tillegg er 32 ansatte ved sykehjemmet blitt påvist smitte.

På Kopås sykehjem har 11 av 22 pasienter blitt påvist smitte, hvorav tre av dem har dødd. I tillegg er 12 ansatte blitt påvist smitte.

- Veldig, veldig alvorlig

- Det er klart at det er veldig, veldig alvorlig. Coronaviruset er farlig når det kommer inn på sykehjem og smitter mange eldre og skrøpelige med underliggende sykdommer, sier kommuneoverlege i Bærum kommune, Frantz Leonard Nilsen, til Dagbladet.

Saken ble først omtalt i Budstikka.

26. mars testet to beboere ved sykehjemmet positivt på coronavirus. Dette antar de at kan være utgangspunktet for at smitten spredte seg til medbeboere og ansatte.

- Med en gang vi ble kjent med smittetilfellene, ble de aktuelle beboerne isolert. I tillegg ble nærkontakter blant de ansatte satt i karantene i henhold til de nasjonale faglige retningslinjene som foreligger, sier Nilsen og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer