Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjemper om milliarder

Tre norske firmaer lager databasert underholdning for verdensmarkedet. De kjemper på et marked der vinnerne håver inn milliardbeløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funcom: Nordens største dataspillprodusent. Over hundre ansatte. Kontor i Oslo og i Aberdeen. Startet i 1993 av fem gutter i 20-årsalderen, har i dag omfattende kontrakter med Sony, Nintendo, Sega, Sunnsoft og Bertelsmann.

Arbeider med PlayStation-spill, PC-baserte spill og en on-line-avdeling, har gitt ut 14 spill. «National Basket League» (NBA) har solgt 350000 eksemplarer. Omsetningen i fjor var drøye 45 millioner kroner.

Innerloop: Har vokst fra 6 til 23 ansatte i løpet av to år. Selskapet har i dag en markedsverdi på mellom 70 og 80 millioner kroner, og er hovedsakelig eid av de ansatte og dataspillgiganten Eidos i USA. Produserer bare PC-spill. Dataspillet «Joint Strike Fighter» (JSF), som ble sluppet før jul i fjor, er kåret til verdens beste flysimulator.

Eyeone:

Startet i 1996 med fem ansatte. Lager on-line-baserte dataspill som legges ut på Internett. Det spesielle er at spillene er sponset slik at bruker kan spille gratis. De største oppdragsgiverne så langt: Coca-Cola, Bandai, EU-kommisjonen, Statoil, Solo og Narvesen.

SATSER: Direktør i Funcom, Andrè Backen (29) tror det nye dataspillet vil ta av. bedriften har satset 15 millioner kroner på «April». Det har tatt to år å skape henne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!