Kjemper på nytt for hundrevis av vaksineofre

Tobarnsmora Anne May Eknes (34) anker dommen som sier hennes ME-sykdom ikke er utløst av vaksina mot hjernehinnebetennelse hun fikk som ungdomsskoleelev.

ME-SYK: Anne May Eknes (34) og samboer Ingar Fjeldheim har to små barn. Anne May var sengeliggende under store deler av svangerskapene. Foto: Thomas Rasmus Skaug
ME-SYK: Anne May Eknes (34) og samboer Ingar Fjeldheim har to små barn. Anne May var sengeliggende under store deler av svangerskapene. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har valgt å anke saken i håp om at rettferdigheten skal seire. Ikke bare vet jeg at jeg har rett, men det er så mange andre i samme situasjon som meg. Jeg kan ikke bare godta å bli behandlet på denne måten, sier Anne May Eknes fra Krokstadelva til Dagbladet.

I går skrev Dagbladet om Mariette Garborg (23) som ble lam fra brystet og ned etter skolevaksina hun fikk som 12-åring. Garborg vil nå få millionerstatning, etter den første rettskraftige dommen i Norge som gir staten erstatningsansvar for vaksineskade.

- Jeg sender de varmeste gratulasjoner til Mariette. Hun er et forbilde for alle oss vaksineofre som skal kjempe videre, sier Eknes.

329 saker Tidligere i høst avviste Oslo tingrett at ME-sykdommen til tobarnsmora er utløst av vaksina hun fikk mot hjernehinnebetennelse som 15-årig ungdomsskoleelev 25. november 1991.

Saken hennes er den første av to pilotrettssaker som skal avgjøre skjebnen til de mange ME-syke som var blant 180 000 ungdomsskoleelever som fikk vaksine mot hjernehinnebetennelse i åra 1988 til 1991 og som nå fremmer erstatningskrav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer