Kjemper seg fram til jordskjelvofre

Store snømasser og dårlige veier hindrer redningsarbeidet etter jordskjelvet i Nord-Afghanistan. 4 000 mennesker fryktes omkommet, mens 15 000 skal ha blitt hjemløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Redningsmannskaper kjempet seg i natt fram til de jordskjelvrammede fjellområdene som er fattige, underutviklet og preget av mange års krig. Mange av ofrene for jordskjelvet er flyktninger som har rømt fra kamphandlinger og fra Taliban-regimet i hovedstaden Kabul.

Jordskjelvet skjedde onsdag og målte 6.1 på Richters skala. Skjelvet rammet blant annet byen Rustaq som ligger 28 mil nord for Kabul.

- Det var etterskjelv i flere timer, sier Sher Mohammed, en talsmann for Afghanistans opposisjonsallianse til nyhetsbyrået AP.

Dette området kontrolleres av styrker som som tilhører Afghanistans styrtede president Burhanuddin Rabbani. Opposisjonsalliansen kjemper mot Taliban-regimet som kontrollerer to tredeler av landet.

Talibans øverste leder mulla Mohammad Umar skal ha gitt sine soldater beskjed om å innstille kampene i det jordskjelv-rammede området, ifølge det afghanske nyhetsbyrået AIP. Men det har ikke kommet noen offisiell bekreftelse fra Kabul.

Tallene på døde var i går kveld relativt usikre. I følge den Taliban-kontrolllerte radioen i Kabul var 3 320 mennesker drept. Afghanistans FN-delegasjon som tilhører opposisjonsalliansen opplyste at 4 000 omkomne var funnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer