Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjemper selv

Om to til tre dager er det slutt for Osama bin Laden, sier Nordalliansen i Afghanistan. bin Laden kjemper nå selv i spissen for 1000 mann i Tora Bora-fjellene, sier en talsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stanger hodet i Tora Bora

- Osama har selv overtatt kommandoen. Han og rundt 1000 av hans folk har klort seg fast i skogene i Spin Gar, etter at vi stormet alle deres stillinger i Tora Bora, sier Nordalliansens talsmann Mohammad Amin til nyhetsbyrået Reuters.

- Vi er sikre på at han er her. De amerikanske flyene har regelmessig gjennomført voldsomme angrep for å drepe ham, og minst en av hans livvakter er drept i de svært harde kampene, sa Amin, som mener at de bare trenger et par dager for å fakke bin Laden.

Bakkeoffensiv

De voldsomme bombeangrepene tar sikte på å ødelegge bin Ladens forsvarsevne, og drepe så mange av hans soldater som mulig, slik at de to- tre tusen lokale krigerne som befinner seg i området, skal kunne gjennomføre en bakkeoffensiv.

Samtidig har pakistanske styrker trappet kraftig opp på sin side av grensa for å forsegle mulige fluktruter for bin Laden og hans folk.

En av kommandantene for antitalibanstyrkene, Mohammed Zaman, sier at bombingen alene ikke vil klare å knekke bin Ladens styrker, og at et angrep på bakken vil bli vanskelig fordi bin Laden og hans soldater har hatt flere år på seg til å bygge sine forsvarsverker, og bygge opp mat og våpenlagre i hulene.

Ingen tilknytning

KLORER SEG FAST: Osama bin Laden og 1000 trofaste menn har klort seg fast i Tora Bora-fjellene, ifølge Nordalliansen, som mener de har kontroll over området innen to-tre dager.Foto: AP/SCANPIX
KLORER SEG FAST: Osama bin Laden og 1000 trofaste menn har klort seg fast i Tora Bora-fjellene, ifølge Nordalliansen, som mener de har kontroll over området innen to-tre dager.Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Osama bin Laden er her. Han har ikke kommet seg unna, og vi skal gjøre alt som er mulig å gjøre for at han ikke skal slippe unna, sier Zaman til Associated Press.

Fra den andre siden av frontlinjen har den 27 år gamle tunisieren Abu Abdullah blitt kalt opp over radio av AP og sagt at den amerikanske bombingen har hatt liten effekt, og at bare to er blitt drept, mens åtte andre har fått mindre skader. I radiomeldingen sa Abdullah at han var sammen med 84 arabiske krigere, hovedsakelig fra Irak, Tunis, Algerie og Egypt, og at de gjemte seg i fjellene. Han hevdet at de ikke hadde noen tilknytning til bin Laden, og avviste at bin Laden var sammen med dem.

Han fortalte også at når de amerikanske flyene kommer inn mot fjellene, synger de arabiske krigerne: «Å jøder, husk, Muhammeds hær kommer».

KLORER SEG FAST: Osama bin Laden og 1000 trofaste menn har klort seg fast i Tora Bora-fjellene, ifølge Nordalliansen, som mener de har kontroll over området innen to-tre dager.Foto: AP/SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!