Kjemper videre mot flommen i Sverige

Store mannskaper kjempet tirsdag morgen videre mot oversvømmelsene i det sørlige Sverige. En viktig demning i Karlsfors nord for byen Värnamo så ut til å holde stand mot vannmassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Värnamo ligger i Jönköpings län (fylke), som sammen med Kronobergs län har vært hardest rammet av det voldsomme regnet de siste dagene. I de vestre og midtre delene av regionen Småland har det i løpet av tre døgn kommet mellom 100 og 170 millimeter regn.

Rundt 60 fylkesveier i Jönköping og Kronoberg er delvis satt under vann, og det samme gjelder de svenske riksveiene 30 og 31. Sent mandag kveld var 18 av disse veiene helt stengt for trafikk, meldte nyhetsbyrået TT.

Ved 05.30-tiden tirsdag morgen kunne redningssjef Jörgen Hallberg i Karlsfors opplyse at demningen som var truet av sammenbrudd, så ut til å greie seg. Men i sentrum av Värnamo fortsatte vannet å stige med tre til fire centimeter i timen.

En åtte år gammel dansk gutt har trolig druknet etter at ha falt i elva Nissan, opplyste redningsarbeidere mandag kveld. Gutten havnet i den flomdigre elva etter at kanoen han satt i kantret, ble det sagt.

(NTB)