Kjemperan på Heathrow

To ranere slo til mot en pengetransport på Londons hovedflyplass og fikk med seg nesten 60 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det store kontantranet skjedde tidlig i går morges, og politiet jakter på minst to menn som forsvant i en varebil. Ranerne slo til mot en pengetransport fra Bahrain som skulle til New York. Flyet mellomlandet på Heathrow i London og pengene ble flyttet mellom to fly med en bil fra British Airways (BA).

Ranet skjedde inne på et sikkerhetsområde som er innenfor tollen, og ranerne hadde trolig gyldige sikkerhetskort, melder BBC.

Den 35 år gamle sjåføren av BA-bilen ble tvunget ut av ranerne, og deretter presset i bakken og bakbundet. Ranerne bar åtte pengekasser over i en liknende bil eiet av samme flyselskap. Ranet tok kun få minutter og ranerne forsvant fra flyplassen uten å bli merket.

Varebilen ble seinere funnet tre kilometer unna - tom og utbrent.

Flere ran på Heathrow

Ingen våpen skal ha blitt brukt under ranet, og politiet har heller ingen spor etter ranerne. Politiet sier at ranet ble utført på en meget profesjonell måte og har iverksatt en egen spesialenhet i jakten på forbryterne.

Politiet sa ingenting mandag om hvordan ranerne har kommet seg inn på sikkerhetsområdet, men opplyste at BA-bilen var ekte - og at ingen biler var meldt stjålet fra selskapet.

Dette er ikke første gang ranere har slått til mot Europas travleste flyplass. I 1983 fikk seks ranere med seg gull verdt nesten 300 millioner kroner, og selv om de seinere ble tatt er meste parten av gullet ikke kommet til rette. Det ranet er fortsatt det største på britisk jord.

De siste tre åra har flyplassen vært plaget av flere store ran. Mobiltelefoner for over 25 millioner kroner har blitt stjålet og i juli i fjor ble Viagra med en gateverdi på 150 millioner kroner stjålet fra Heathrow.

HEATHROW: Nok en gang slo ranere til mot flyplassen utenfor London. To ranere fikk i går med seg nesten 60 millioner kroner.