Kjemperan på Heathrow

To menn kom i formiddag seg unna med rundt 38 millioner kroner etter et frekt ran på Heathrow Airport i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to knivranerne stoppet en pengetransport som hadde hentet penger i et fly fra South African Airways. En talsmann fra Scotland Yard sier til internasjonale nyhetsbyråer at to menn, som trolig var i 20-årene, truet sjåføren til å kjøre dem til Cranford, rundt tre kilometer fra flyplassen. Der overførte de pengene til et annet kjørtetøy. Sjåføren varslet politiet klokka 08.30 norsk tid.

Ranet skjedde inne i en sikkerhetssone der flyene parkeres, og vil dermed ryste ledelsen ved Heathrow nok en gang. Ingen uvedkommende skal nemlig ha mulighet til å komme seg inn i sikkerhetssonen. Beredskapen ble til og med øket etter 11. september, og dette er andre gang på noen uker at ranere tar seg inn i «sikre soner» på flyplassen.

11. februar ble 57 millioner kroner stjålet etter at ranere slo til mot en verditransport ved Terminal 4. Ledelsen ved Heathrow har ennå ikke kommet til hektene etter at ranerne klarte å komme seg inn og ut av sikkerhetssonen. Også politikerne har satt spørsmålstegn ved sikkerheten på flyplassen.