Kjemperegning etter flyfyll

Det er billig å drikke seg full på flyet, men det kan bli svært dyrt dersom man ikke stanser supingen i tide. Flyselskapet Britannia Airways krever nå en kvart million kroner i erstatning fra en svenske, som gikk amok i fylla i 10.000 meters høyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svensken syntes det var godt med en drink, men at det ville vært enda bedre med en røyk til, og gikk derfor på flyets toalett der han tente sneipen. Han brøt dermed med det internasjonale regelverk for sikkerhet i lufta, men brydde seg ikke om slike bagateller.

Da en flyvertinne ba ham om å slukke røyken, gikk svensken fullstendig amok. Han skallet til en medpassasjer, og truet andre med en tomflaske som han hadde slått av på midten, slik at den ble et sylskarpt og livsfarlig våpen, går det fram av Britannia Airways' erstatningssøksmål.

Flyet, som var på vei til Tunisia, måtte mellomlande i Roma der italiensk politi tok hånd om mannen. Men italienerne ville ikke betale for å ha ham sittende hos seg, så mannen ble sendt videre til Tunis, der han siden forrige uke har hatt god tid til å gjøre seg kjent med den lokale arresten.

I påvente av at han kommer hjem, har Britannia Airways forberedt et erstatningssøksmål på 250.000 kroner. Bråket førte nemlig til at Britannia måtte skaffe nytt mannskap til returflyet fra Tunisia, ettersom det gamle var så medtatt etter episoden at de ikke orket å jobbe,

(NTB-TT)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer