Strenge corona-regler i Australia:

Kjemperegning for å besøke døende far

En kreftsyk far ønsker å se sine fire barn før det er for seint. Strenge corona-regler gjør det vanskelig.

SISTE ØNSKE: Kreftsyke Mark Keans ønsker å se barna sine før det er for sent. Strenge corona-regler i Queensland gjør det vanskelig. Foto: GoFundMe
SISTE ØNSKE: Kreftsyke Mark Keans ønsker å se barna sine før det er for sent. Strenge corona-regler i Queensland gjør det vanskelig. Foto: GoFundMe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

Det siste ønsket til australske Mark Keans er å se igjen sine fire barn. Han er alvorlig kreftsyk og bor i Brisbane, Queensland. Barna bor i New South Wales, en annen delstat.

BBC og ABC News er blant flere medier som omtaler saken.

De fire barna har fått tillatelse til å besøke faren, under forutsetning at de går to uker i karantene etterpå. Kravet er at de må ta inn på hotell, som de må betale for av egen lomme. Det er snakk om en prislapp på over 105 000 norske kroner, eller 16 000 australske dollar.

Det er også et krav om at de bare kan besøke faren hvis de har på seg fullt beskyttelsesutstyr.

Strenge corona-regler

Det er Australias strenge reiserestriksjoner som gjør reisingen mellom stater vanskelig, og myndighetene i Queensland vil ikke gi familien fritak fra reglene.

Den kreftsyke faren ble først tilbudt å velge ut ett av de fire barna som kunne reise og besøke ham, før myndighetene endret mening og tillot alle fire å reise. Men med krav om karantene og en skyhøy regning.

Myndighetene i Queensland forsvarer beslutningen sin i en uttalelse: «Vi er midt i en global pandemi, og vi må beskytte samfunnet vårt, spesielt de mest sårbare av oss».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer