Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kjemperisikabelt å kjøpe Statoil-aksjer

Jan Haudemann-Andersen og Leiv Askvig mener det kun er et spørsmål om tid før Statoil-ledelsen kutter utbytte. Når det skjer vil aksjen rase, mener de.

Frykter kursfall:  Flere investorer frykter ytterligere kursfall dersom Statoil velger å kutte utbyttet. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.
Frykter kursfall: Flere investorer frykter ytterligere kursfall dersom Statoil velger å kutte utbyttet. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Store deler av den norske finanseliten var tirsdag samlet på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo i forbindelse med den årlige Skagen-konferansen.

Blant deltakerne på konferansen var investorene Jan Haudemann-Andersen og Leiv Askvig. Askvig leder det private investeringsselskapet til den avdøde skipsrederen Petter C.G. Sundt, mens Haudemann-Andersen investerer egne midler blant annet i selskapet Datum.

Dristig valg - Statoil-styret er dristig som velger å holde på utbytte, sier Haudemann-Andersen til Finansavisen.

Statoil har foreløpig tviholdt på utbyttepolitikken, mens stadig flere utenfor selskapet mener det mest fornuftige er å redusere, eller droppe, de kvartalsvise utbyttene på 1,8 kroner pr. aksje, tilsvarende 23 milliarder kroner i året.

Dagen før kapitalmarkedsdagen i begynnelsen av februar, skal Statoil-styret, med Øystein Løseth i spissen, avgjøre om utbyttet skal kuttes eller ei.

- Er Statoil-aksjen et godt kjøp?

- Kjøp etter at selskapet har kuttet utbyttet. Det er kjemperisikabelt å kjøpe Statoil-aksjer nå, skyter Askvig inn, til en nikkende Haudemann-Andersen.

Frykter kursfall Ifølge Finansavisen venter begge et børsfall av de sjeldne når, og ikke om, Statoil kunngjør at utbytte kuttes.

- Statoil-aksjen er priset bare på dette utbyttet, sier Haudemann-Andersen, som antyder at aksjen kan falle betydelig lavere enn de mest pessimistiske analytikerne.

Milliardverdier blåst vekk Statoil har i dag vært omsatt rundt 105 kroner og aksjen er da ned 15 prosent siden nyttår, tilsvarende et verdifall på 60 milliarder kroner.

Statoil er da også ned 35 prosent fra fjorårets høyeste på 161,7 kroner den 6. mai og 51 prosent fra all-time high på 214,1 kroner i mai 2008. Det tilsvarer et verdifall på henholdsvis 181 milliarder og 348 milliarder kroner.

Statoil har i dag en verdi på 335 milliarder kroner og Staten, ved Olje- og energidepartementet og Folketrygdfondet, eier tilsammen 70,23 prosent av oljeselskapet. 

Flere økonominyheter Hermanrud: Dette er aksjen jeg vil satse på i 2016
Oljeprisen raser ENDA lenger nedover
Bakgrunn: Derfor stuper Kina-børsene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media