- Kjempesjokk for oss alle

91-åring lå død på eldresenter gjennom helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da ledelsen ved Veitvet/Linderud eldresenter i Oslo låste og gikk fredag ettermiddag var en 91 år gammel kvinne på toalettet. Mandag ble kvinnen funnet død, skriver VG Nett.

Politiet mistenker ikke at noe kriminelt står bak dødsfallet. Kvinnen døde en naturlig død på toalettet fredag, konkluderer politiet.

Ble meldt savnet

- Vi har ikke satt i gang noe etterforskning i forhold til dødsfallet. Vår rolle i denne saken er at vi har underretta Fylkeslegen i Oslo og Akershus om saken, sier politioverbetjent Knut Skjelvan ved voldsavsnittet i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Politiet har heller ikke mottatt noe anmeldelse om saken.

VG Nett skriver at det var bekymrede venninner som savnet 91-åringen og på søndag ble hun formelt meldt savnet. Politiet opprettet en savnet-sak, men fant henne verken hjemme i hennes leilighet eller i boligblokken der hun bor.

Da datteren ringte eldresenteret og ba de sjekke toalettene ble kvinnen funnet.

- Svært beklagelig

Daglig leder Svanhild Neverdal ved eldresenteret beklager hendelsen og sier det må ha vært en svikt i deres rutiner at noe slikt kunne skje.

- Det er svært beklagelig og vi synes synd på de pårørende og ansatte som har måttet oppleve dette. Dette er et kjempesjokk for oss alle. Dette skulle aldri vært oversett, sier Neverdal til Dagbladet.no.

Frisørordningen som tilbys de eldre på stedet var fortsatt åpen da senteret stengte, og da brukes samme toalett. Derfor reagerte ingen på at toalettdøren var låst. 

- For at vi skal slippe slikt i fremtiden har vi bestemt at frisørsalongen og eldresenteret stenger samtidig, sier Neverdal, som opplyser at de ringte etter ambulanse umiddelbart etter at kvinnen ble funnet på mandag.