Kjempesmell for Ap - Høyre og Frp går fram

Vinden ser ut til å snu.

GÅR FRAM: - Jeg har vært så trygg på at oppsvinget kom! sier Frp-nestleder Per Sandberg.
Foto: Nina Hansen
GÅR FRAM: - Jeg har vært så trygg på at oppsvinget kom! sier Frp-nestleder Per Sandberg. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter flere måneder med knallmålinger over 40 prosent for Arbeiderpartiet ser vinden ut til å snu på en fersk meningsmåling.

På Dagens Næringslivs partibarometer for april faller Ap hele 5,7 prosentpoeng til 37,4 prosent, mens Høyre og Frp går fram 2,6 og 2,3 prosentpoeng til 26,1 og 11,3 prosent. Målingens tredje vinner er Venstre som rykker fram 1,1 prosentpoeng til 4,9 prosent.

-Jeg har vært så trygg på at oppsvinget kom! sier Frp-nestleder Per Sandberg som ikke tror at målingen reflekterer folks skepsis til Aps flyktningpolitikk.

Målingen er tatt opp like etter at Aps landsmøte gikk inn for at Norge skal ta imot til sammen 10.000 syriske flyktninger i år og neste år.

-Nei, vi så trenden før deres landsmøte. Husk at meningsmålingene er som oss trøndere - litt trege. Det er først nå folk begynner å kjenne virkningene av politikken vår. Det tar bare litt tid, sier Sandberg.

Også SV har pen framgang på 0,5 prosentpoeng, men partiet ligger fortsatt godt under sperregrensa på 3,7 prosent.

Sp taper nesten en av fem velgere på målingen med et fall på 1,3 prosentpoeng til 5,0. Også KrF gjør det dårlig, med en nedgang på 1 prosentpoeng til en oppslutning på 5,6 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.