Kjempestemning på regjeringens ettårsfeiring

Statsminister Kjell Magne Bondevik fikk klem av alle damene, mens finansminister Gudmund Restad fikk smask på munnen av Synnøve Svabø. Sentrumsregjeringens ettårsfeiring lørdag ble en kjempefest med underholdning som sto til terningkast 6.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var lite politikk, men mye fart og moro i Gamle Losjen i Oslo under trepartiregjeringens feiring av seg selv. Salmesangen var erstattet av gospelen «Oh happy days» som ble fremført av regjeringen som blandakor i røde kapper.

Mot mange odds

- Her er vi, folkens, en lys levende sentrumsregjering. Jeg er stolt over at vi lever, sa sjefen Kjell Magne Bondevik da han presenterte sine statsråder. Det skjedde etter at festen var innledet med Griegs «Kjempeviseslåtten» fremført av Geir Moen på klaver. Han spilte også «Våren» som et varsel om at regjeringen kan komme til å leve vinteren over.

Applausen smalt i veggene mens statsministeren presenterte «fighteren Valgerd», «næringsminister Sponheim som også kan skape debatt», fiskeriminister Peter Angelsen «som snakker rett fra levra», justisministeren «som er et grepa kvinnfolk», utdanningsminister Lilletun «som bare har søndagsskole og livets skole», oljeminister Arnstad «som har satt seg i respekt hos oljesjeikene» og de andre.

Bare utenriksministeren «som imponerer over alt i verden med sin kunnskap» og forsvarsministeren som «håndterer generalene med fast hånd» var ikke til stede på fødselsdagsfesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer