Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjempesvik mot kommunen

Med dirrende stemme tok byråkraten fra Oslo kommune et sviende oppgjør med ungdomspolitikerne på tiltalebenken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De har begått et kjempesvik mot kommunen, mot regelverket og mot dem som har ytt dem service gjennom mange år, sa tidligere førstekonsulent Borghild Haddal (69).

Salven måtte oppleves som piskeslag for Bjørn Jarle Røberg-Larsen, Anders Hornslien, Ragnar Bøe Elgsaas og Anders Greif Mathisen på tiltalebenken i AUF-saken.

Den nå pensjonerte kommunebyråkraten har i en årrekke arbeidet med ungdomsarbeid og støtte til ungdomsorganisasjoner i Oslo kommune. Hennes vitneforklaring i AUF-saken i går var krystallklar:

Retningslinjene for støtte fra Oslo kommune var ikke til å misforstå. Et medlem det kan søkes støtte for, må ha betalt kontingenten selv.
- Kan det har vært noe i kommunens praksis som har gitt grunnlag for den forståelse at medlemmer ikke trengte å betale kontingenten selv? spurte aktor Atle Roaldsøy.

- Nei, overhodet ikke. Oslo kommune har ikke under noen omstendighet gitt uttrykk for en slik forståelse. Den dagen man ikke betaler kontingent selv, er man ikke medlem av organisasjonen, sa Haddal.

Byråkraten, som har ytt service overfor de politiske ungdomsorganisasjonene i en årrekke, ga uttrykk for sterk personlig skuffelse over medlemsjukset.

Da Røberg-Larsens forsvarer Tor Erling Staff spurte om hennes reaksjon på at de tiltalte «har tuklet med ditt yrkesmessige liv», sa hun:

- Jeg opplever det som et kjempesvik mot tillit.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!