Kjempet for Carstens liv

Fotograf Harald Henden slepte Dagblad-journalist Carsten Thomassen i sikkerhet bak en mur og startet førstehjelpsbehandling. Da de kom seg levende til sykehus, trodde han det skulle gå bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fotograf Harald Henden i Verdens Gang satt på hotellrommet sitt på Serena Hotel i Kabul da han hørte smellene fra granater og automatgeværild.

- Det var i hvert fall to detonasjoner og mye skyting, sier VG-fotografen.

- Jeg kom meg ut av rommet og løp ned mot resepsjonen.

Men i kaoset som herjet måtte han først trekke seg tilbake. Da det hadde roet seg noe kom Henden seg ut i resepsjonen igjen.

- Så så jeg Carsten liggende på gulvet, forteller fotografen.

En evighet

Thomassen blødde da kraftig fra skuddskader i armen, låret og i mageregionen. Han lå rundt fem meter fra heisen. Henden skjønte umiddelbart at skadene var svært alvorlige, men alt var uoversiktlig og det var uklart om skytingen var over.

- Først måtte jeg dra ham i sikkerhet. Jeg var så konsentrert om Carsten, at jeg nesten ikke la merke til akkurat det. Jeg tror strengt tatt skytingen var over på det tidspunktet, sier han.

Henden og en kollega tok da tak i Dagbladets skadede reporter og trakk ham i sikkerhet rundt en murvegg. Oppe på hotellrommet sitt hadde den erfarne pressefotografen førstehjelpssaker. De løp han for å hente. Tilbake hos Thomassen prøvde Henden å stanse blødningene så godt det lot seg gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer