Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjempet for kjærligheten

Rahila og Ahmad ble forelsket, men forholdet var upopulært. Nå er Rahila funnet død i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi var så glade i hverandre, sier Ahmad (21). Vi møter en redd og sjokkert unggutt som denne uka har fått beskjed om at kona hans er død.

Ahmad møtte Rahila på videregående skole for noen år siden. Begge tilhørte det norsk-pakistanske miljøet, men han var ahmedyyiamuslim og hun sunni. Et kjærlighetsforhold på tvers av de to gruppene er svært kontroversielt i Pakistan.

- Hun gikk i parallellklassen min. Vi ble kjent i 2003. Vi kjempet sånn for å gifte oss, sier Ahmad til Dagbladet.no.

I dag kom beskjeden fra norsk politi om at kona hans er funnet død i Pakistan. Selv har han visst det siden onsdag. Han tror det er æresdrap. Han mener hun ble drept fordi hun giftet seg med en med feil religion.

Syk bestemor

Lenge holdt de to forholdet skjult. Så tok de steget og giftet seg hos byfogden i Oslo i januar i fjor. Men fortsatt måtte det holdes hemmelig.

Ekteskapet ble likevel kjent etter hvert. Ahmad sier at de fikk det svært tøft da det skjedde. Den natta vil Ahmad aldri glemme. Han hevder kona ble jaget med kniv. Ahmad forteller også om trusler mot seg selv.

- Åtte menn kom på døra mi for å ta meg, jeg var heldigvis ikke hjemme, forteller Ahmad, som bodde hjemme hos foreldrene. Det var faren hans som tok i mot mennene som Ahmad sier kom for rundt to uker siden.

Advarte

Rahila flyttet etter hvert inn hos familien til Ahmad, som bor sammen med foreldrene sine. Truslene fortsatte, ifølge Ahmad.

Både Ahmad og Rahila forsøkte å stable et normalt liv på beina. Hun konverterte til ahmedyyia. Til vanlig jobbet hun på et sykehjem og skulle ta hjelpepleiereksamen på Sandaker videregående skole i Oslo. Det rakk hun aldri. På lørdag dro hun til Pakistan, og på onsdag ble det kjent at hun var omkommet.

- Hun dro til Pakistan. Jeg advarte henne, men hun trodde alltid det beste om folk. Så hun dro likevel, sier Ahmad. Kona hadde ifølge ham fått beskjed om at bestemoren i Pakistan var syk og at det var behov for henne der.

Planla å rømme

Truslene fortsatte, ifølge Ahmad.

- Liker du døden, sa de til meg. «Nei» svarte jeg. «Da må du glemme henne», var svaret. «Ellers er det ingen garanti for livet ditt, 1 år, 5 år, 10 år, ingen vet». Slik sier Ahmad han ble truet gjentatte ganger.

De to la en plan. De ville gifte seg også på muslimsk vis. De planla å rømme til Canada for å gjøre det. Ahmad skaffet kona pass og flybilletter.

- Vi prøvde alt. «Hva gjør vi hvis vi ikke kan gifte oss», spurte jeg henne. «Vi rømmer», svarte hun. Vi var enig om det begge to, sier Ahmad.

Da planene ble kjent, fikk de ifølge Ahmad lov til å gifte seg i Norge i en muslimsk seremoni.

Men dødstruslene fortsatte, sier han, som likevel var svært lykkelig da de endelig ble gift.

- Første bryllupsnatt klarte jeg ikke å holde meg våken en gang. Jeg hadde aldri sovet så godt, jeg haddet jobba et år for dette, og jeg turte ikke å sove mer enn noen timer om gangen.

Stoler ikke på politiet

Ahmad frykter nå for sitt eget liv og er svært preget av det som har skjedd. Han sitter på et hemmelig sted i Oslo med skuddsikker vest og livvakt.

- Det går bra med meg nå, når jeg klarer å ikke tenke på henne, sier Ahmad. Han har grått i hele natt.

Ifølge pakistansk politi skal dødsårsaken være en trafikkulykke. Hun og en annen person var i bilen da de kjørte utfor og havnet i vannet. Den andre skal ha kommet fra det med lettere skader. Politiet i Oslo etterforsker saken med store ressurser, og vil verken avkrefte eller bekrefte at noe kriminelt har skjedd.

På en pressekonferanse i dag opplyste politiet at de etterforsker saken og at de har bedt pakistansk politi om å se nærmere på den.

Ahmad stoler ikke på at pakistansk politi vil oppklare drapet. Han krever nå at kona sendes hjem til Norge. Han vil at hun skal gravlegges her. Ifølge Ahmad skal hun allerede være gravlagt i Pakistan etter muslimsk skikk.

- Jeg vil ha henne hjem, slik at hun kan bli obdusert og dødsårsaken blir kjent, sier Ahmad. Og han er sterk.

- Når jeg kjempet i et år for å få lov til å gifte meg med henne, klarer jeg å kjempe for dette også.

Han ønsker nå å få igang en egen etterforskning i Pakistan.

Familiens talsmann Michael Lindstrøm sier at de nå krever at liket utleveres til Norge og at det utføres obduksjon.

- Dette er et av de mest belastede områdene i Pakistan, sier Lindstrøm til Dagbladet.no. Han frykter at pakistansk politi ikke vil oppklare saken på grunn av korrupsjonen og kriminaliten som hersker her. Ahmad selv har ikke lov til å reise ut av landet på grunn av etterforskningen.

<B>ELSKET HVERANDRE:</B> Ahmed og Rahila fikk ikke lang tid sammen. Denne uka ble kona funnet død i Pakistan.
SKOLEELEV OG HJELPEPLEIER:</B> Rahila jobbet ved et sykehjem i Oslo og gikk på videregående skole.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!