Kjempet for livet

Inger Sund (69) kjempet en desperat kamp mot en eller flere kyniske overfallsmenn i entreen i leiligheten på Adamstuen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leiligheten på Adamstuen bærer preg av at Inger Sund har kjempet for livet mot en eller flere ukjente. Politiet mener nå at hun ble drept nesten umiddelbart etter at hun låste seg inn i leiligheten.

Politiet vil si svært lite om åstedet, men Dagbladet får fra flere kilder bekreftet det som sannsynligvis er hendelsesforløp. Leiligheten forteller etterforskerne mye om de dramatiske minuttene fredag 18. oktober:

- Slo av alarmen

Sund tok drosje til leiligheten i Sognsveien 4 fra M-16 Bingo på Youngstorget. Klokka 20.20 gikk hun ut av drosjen. Pensjonisten var dårlig til beins, og har trolig brukt flere minutter til inngangsdøra i første etasje. Utenfor døra la hun paraplyen på en gammel kiste som hun hadde satt i gangen for å pynte opp. Sunds paraply ble funnet på kista ved inngangsdøra. Politiet vet at 69-åringen hadde med seg paraply denne fredagen. Vanlig prosedyre var at Sund la fra seg paraplyen på kista, låste opp døra og gikk fort inn i leiligheten for å slå av Falken-alarmen før den ble utløst. Trolig har nøklene fortsatt stått i døra. Sund har dermed sannsynligvis slått av alarmen, og deretter snudd seg for å hente paraplyen i gangen. Da slår trolig gjerningsmannen til og overfaller 69-åringen. I entreen er det tegn på at Sund har kjempet en desperat kamp mot inntrengeren. Hun klarer ikke å stå imot og blir drept i entreen inn til stua.

Det tyder på at en eller flere gjerningsmenn har spanet på 69-åringen i gangen, og slått til på et planlagt tidspunkt.

DNA-spor?

Dagbladet får bekreftet at det er funnet en rekke fingeravtrykk i leiligheten og på inngangsdøra. Disse avtrykkene er nå analysert, og neste uke skal taktiske og tekniske etterforskere ha et oppsummeringsmøte. Politiet vil ikke kommentere om de har funnet DNA-spor, men det er sannsynlig at kriminalteknikerne har funnet slike spor på kroppen til Sund.

- Tankene om DNA-spor har vi selvsagt med oss i etterforskningen, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt. Etter at 69-åringen var uskadeliggjort, har en eller flere overfallsmenn tatt med seg kontanter, smykker og en del mindre gjenstander fra leiligheten. Sund hadde opptil 30000 i kontanter på seg. Deretter har overfallsmannen gått mot inngangsdøra, trolig tatt med seg nøklene som fortsatt sto i døra og forsvunnet fra stedet.

Politiet har ikke kommet i kontakt med noen vitner som har sett en person i nærheten av Inger Sunds leilighet.

Hovedteorien til politiet er at en eller flere i bingomiljøet har overvåket Sund i lang tid. Torsdag ble det kjent at ytterligere to bingospillere i Oslo er blitt ranet etter å ha vunnet store gevinster.

Nå støvsuger politiet hele hovedstadens bingomiljø i jakten på den kyniske overfallsmannen.

DRAMATISKE MINUTTER : Leiligheten til Inger Sund forteller etterforskerne om dramatiske minutter. 69-åringen har kjempet for livet mot en eller flere kyniske ransmenn.