Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Kjempet for livet

Skutt i beinet med en revolver kjørte finansmannen Christer Tromsdal til legen med denne Jaguaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christer Tromsdal skutt i kneet

- Jeg kjempet for livet, har han fortalt bekjente fra sykesenga. Den kjente kriminelle Jannik Iversen (46) er siktet for grov legemsbeskadigelse i saken.

Han er godt kjent av politiet for en rekke tidligere kriminelle forhold, og skal ifølge kilder ha tatt kontakt med Christer Tromsdal for å kreve inn en gjeld. Skyteepisoden fant sted utenfor Frogner kirke i Bygdøy allé ved 12.30-tida i går. Tromsdal skal ha avtalt et møte med Iversen. De kom dit i hver sin bil.

- Kjempet for livet

Tromsdal snakket i går om hendelsen til kjente av seg fra sykesenga på Ullevål universitetssykehus. Han skal blant annet ha sagt at han kjempet for livet da Iversen trakk revolveren mot ham mens han satt i bilen. Slik skal Tromsdal ha beskrevet hendelsesforløpet:

- Jeg møtte Jannik Iversen på Frogner. Han satte seg inn i bilen jeg disponerte, og vi snakket sammen. Under samtalen ble Iversen mer og mer hissig og aggressiv, og han tok fram en Colt 45-revolver.

- Ikke et vådeskudd

Tromsdal skal ha beskrevet at Iversen pekte mot ham med håndvåpenet, og at han brukte hendene for å slå den ned og bort fra seg. Et skudd gikk da av i låret på Tromsdal, og kula gikk videre ned i leggen. Tromsdal levner overfor sine bekjente ikke tvil om at han mener Iversen trakk av med hensikt, og reagerer på framstillingen om at det var et vådeskudd.

- Det var ikke et vådeskudd, har Tromsdal uttalt <, mens Iversen benekter at det var en bevisst handling.

Kjørte selv til sykehuset

- Min klient er siktet for grov legemsbeskadigelse, men erkjenner ikke straffskyld. Min klient erkjenner at det var hans skudd, men sier at skuddet ble løsnet ved et uhell, sier Iversens advokat, John Christian Elden. Tromsdal forteller sine bekjente at det etter skuddet oppsto et basketak der han klarte å få Iversen ut av bilen. Han kjørte deretter i Jaguaren til Røde Kors-klinikken noen få hundre meter unna.

- Jeg forsto ikke med en gang hvor hardt skadd jeg var, jeg så bare et høl i buksa, har han sagt.

Tromsdal fikk førstehjelp på Røde Kors-klinikken, og ble deretter sendt i taxi til Diakonhjemmet Sykehus, og derfra til Ullevål, der han lå innlagt i natt. Leger vurderer om de skal forsøke å fjerne prosjektilet fra leggen hans. Til sine bekjente har Tromsdal sagt at han er medtatt og har smerter.

Drev pengeinnkreving

Tromsdal forteller bekjente at Iversen krevde han skulle gjøre opp gjeld på vegne av en annen finansmann. Ifølge Tromsdal påsto Iversen at denne andre finansmannen skylder ham et større beløp. Tromsdal har for noen år tilbake jobbet tett med denne finansmannen, men han avviser at han har et ansvar for å ordne opp med gjelda hans.

Andre kilder sie skyteepisoden skyldes innkreving av gjeld på over en million Tromsdal har pådratt seg.

Iversen skal etter skyteepisoden ha kjørt til yachthavna på Bygdøy. Han politiet og meldte seg, og ble så hentet. Mandag skulle Tromsdal møtt i retten, siktet for å ha forsøkt å ha påvirket vitner i forbindelse med ABI-rettssaken tidligere i år, der han fikk 6 måneders betinget fengsel og en bot på 30 000 kroner for å ha manipulert og spredt uriktige opplysninger for å påvirke prisen på aksjer i selskapet Ruud & Rye.

BLE BESKUTT: Christer Tromsdal.
FORLOT BILEN HER: I denne Jaguaren ble Christer Tromsdal skutt. Politiet fant bilen der Tromsdal etterlot den, utenfor Røde Kors-klinikken på Frogner i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media