Kjempet i fem dager

Kerstin Segerberg (78) skrev lapper om dagene i bilen før hun frøs i hjel.

Kjempet for livet: En måned etter hun forsvant den 14. desember i fjor, ble Kerstin Segerberg funnet ihjelfrosset i bilen sin. Foto: Scanpix
Kjempet for livet: En måned etter hun forsvant den 14. desember i fjor, ble Kerstin Segerberg funnet ihjelfrosset i bilen sin. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 78 år gamle presten forsvant i midten av desember da hun skulle kjøre med juleblomster til to forsamlingsmedlemmer som tilhørte kirken hun var prest i.

Rett etter klokken 18 på kvelden 14. desember ble Segerberg sist ble sett i live. En måned senere ble hun funnet ihjelfrosset i sin egen bil på en ubrøytet vei i en skog, ikke langt fra byen hun bodde i.

Skrev om dødskampen Svensk politi spekulerte først i om det var en drapssak, men i ettertid har det blitt konstatert at hun mest sannsynlig kjørte feil og havnet på en stikkvei som ikke var brøytet.  

Saken har blitt mye omtalt i svenske medier.

I går kunne Aftonbladet avsløre ny informasjon om Segerbergs ukjente dødskamp, dokumentert av henne selv. På fire lapper som hun klistret på rattet foran seg, skrev hun med en svart kulepenn om sine fem dager i den iskalde bilen. På dem beskrev hun hvordan hun måtte spise smeltet snø for å døyve sulten. Hun beskriver også den dype snøen som var umulig å ta seg frem i, samt håpet om å bli funnet.

- Hun var veldig flink på å uttrykke seg, både verbalt og skriftlig. Det overrasker meg ikke at hun har prøvd å kommunisere med oss. Det var slik hun var, ville alltid fortelle, forklare og forstå, sier venninnen Birgitta Rolöf til Aftonbladet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer