Kjempet i fem dager

Kerstin Segerberg (78) skrev lapper om dagene i bilen før hun frøs i hjel.

Kjempet for livet: En måned etter hun forsvant den 14. desember i fjor, ble Kerstin Segerberg funnet ihjelfrosset i bilen sin. Foto: Scanpix
Kjempet for livet: En måned etter hun forsvant den 14. desember i fjor, ble Kerstin Segerberg funnet ihjelfrosset i bilen sin. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 78 år gamle presten forsvant i midten av desember da hun skulle kjøre med juleblomster til to forsamlingsmedlemmer som tilhørte kirken hun var prest i.

Rett etter klokken 18 på kvelden 14. desember ble Segerberg sist ble sett i live. En måned senere ble hun funnet ihjelfrosset i sin egen bil på en ubrøytet vei i en skog, ikke langt fra byen hun bodde i.

Skrev om dødskampen Svensk politi spekulerte først i om det var en drapssak, men i ettertid har det blitt konstatert at hun mest sannsynlig kjørte feil og havnet på en stikkvei som ikke var brøytet.  

Saken har blitt mye omtalt i svenske medier.

I går kunne Aftonbladet avsløre ny informasjon om Segerbergs ukjente dødskamp, dokumentert av henne selv. På fire lapper som hun klistret på rattet foran seg, skrev hun med en svart kulepenn om sine fem dager i den iskalde bilen. På dem beskrev hun hvordan hun måtte spise smeltet snø for å døyve sulten. Hun beskriver også den dype snøen som var umulig å ta seg frem i, samt håpet om å bli funnet.

- Hun var veldig flink på å uttrykke seg, både verbalt og skriftlig. Det overrasker meg ikke at hun har prøvd å kommunisere med oss. Det var slik hun var, ville alltid fortelle, forklare og forstå, sier venninnen Birgitta Rolöf til Aftonbladet.  

Blod på en av lappene Hun gjorde et siste forsøk den femte dagen på å komme seg til stedet Tegen, like i nærheten. Hun skriver at hun er svak av utmattelse, mangel på søvn og sult. Hun er også veldig usikker på om hun vil klare turen.  

En av lappene politiet fant i bilen er dekket av blod. Deres teori er at hun skadet hendene sine i det siste forsøket på å skaffe hjelp. Kort etter hun forlot bilen, tok hun seg tilbake og ga opp. Dette er også den siste beskjeden hun skriver.

13. januar, en måned etter hun forsvant, ble hun funnet død i forsetet på bilen. Politi hadde lett med beltevogn bare hundre meter fra der bilen ble funnet.