Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjempet mot flammene

Brannvesenet har endelig kontroll over skogbrannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Femti mennesker fra Brannvesen Sør og sivilforsvaret kjempet i natt mot skogbrannen som herjet i Lindesnes kommune i Agder.

-Brannen begynte i Gåseland, men har spredd seg flere kilometer. Brannvesenet har ennå ikke kontroll over brannen, sa Vidar Neset, operasjonsleder i Agder politidistrikt til Dagbladet.no i totiden i natt.

Brannvesenet fikk melding om skogbrannen circa 21.40 i går kveld. Det finnes bebyggelse i nærheten, men foreløpig er det ikke nødvendig å evakuere innbyggerne.

-For sikkerhets skyld har brannvesenet rigget opp en pumpe. I skumringen, når det lysner, venter vi dessuten assistanse fra et helikopter, sa Tor Aasen, utrykningsleder i Brannvesen Sør kl.03.00. Da hadde brannvesenet delvis kontroll.

-Helikopteret er nå tilbakekalt, ettersom vi har fått full kontroll over brannen, opplyser Neset i fem-tiden. Nå arbeider 15 brannmenn og sju fra sivilforsvaret med etterslukkingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!