Kjempet mot flammer i storm

Med stormkast i vinden rundt seg kjempet brannmennene en hard kamp for at flammene ikke skulle spre seg til bebyggelsen under en brann i en gammel fiskbrygge i Kristiansund i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Brannen startet i et fem etasjer høyt sjøhus på Vikane i Kristiansund. Bygget har blitt brukt til møbelforretning i lengre tid. Da brannvesenet kom til stedet klokka 01.16 i natt var bygningen allerede overtent. Langs Vestlandet har det vært orkan i natt, og heller ikke Kristiansund ble spart for den kraftige vinden.

Vind og flammer

- Det var sterk vind, nærmest storm på det tidspunktet det brant. Heldigvis regnet det, så det hjalp litt i slukningsarbeidet, sier vaktsjef Johannes Sundli ved Kristiansund politistasjon.

Etter en stund spredte brannen seg til bedriften Aker Vestbase som ligger vegg i vegg til brygga. En bygning på 2400 kvadratmeter som huser et mekanisk verksted og flere andre mindre bedrifter fikk omfattende skader i brannen. Taket tok fyr og bygningen ble påført store røyk og vannskader.

- Det var bare en lykke at det ikke skjedde noe mer alvorlig i de kraftige stormkastene i natt, sier

seksjonssleder ved eiendomsavdelingen til Aker Vestbase AS, Helge Aasprong til Dagbladet :på nettet.

Vekket og evakuert

Brannevesnet tok ingen sjanser under brannen. De valgte å evakuere seks-syv mennesker i fem boliger omlag 20 meter unna brygga. Frykten for at ilden skulle spre seg i den kraftige vinden var stor. I tillegg klargjorde politiet beboerne i ti hus som lå litt lengre unna for evakuering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer