Kjempet mot flammer i storm

Med stormkast i vinden rundt seg kjempet brannmennene en hard kamp for at flammene ikke skulle spre seg til bebyggelsen under en brann i en gammel fiskbrygge i Kristiansund i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen startet i et fem etasjer høyt sjøhus på Vikane i Kristiansund. Bygget har blitt brukt til møbelforretning i lengre tid. Da brannvesenet kom til stedet klokka 01.16 i natt var bygningen allerede overtent. Langs Vestlandet har det vært orkan i natt, og heller ikke Kristiansund ble spart for den kraftige vinden.

Vind og flammer

- Det var sterk vind, nærmest storm på det tidspunktet det brant. Heldigvis regnet det, så det hjalp litt i slukningsarbeidet, sier vaktsjef Johannes Sundli ved Kristiansund politistasjon.

Etter en stund spredte brannen seg til bedriften Aker Vestbase som ligger vegg i vegg til brygga. En bygning på 2400 kvadratmeter som huser et mekanisk verksted og flere andre mindre bedrifter fikk omfattende skader i brannen. Taket tok fyr og bygningen ble påført store røyk og vannskader.

- Det var bare en lykke at det ikke skjedde noe mer alvorlig i de kraftige stormkastene i natt, sier

seksjonssleder ved eiendomsavdelingen til Aker Vestbase AS, Helge Aasprong til Dagbladet :på nettet.

Vekket og evakuert

Brannevesnet tok ingen sjanser under brannen. De valgte å evakuere seks-syv mennesker i fem boliger omlag 20 meter unna brygga. Frykten for at ilden skulle spre seg i den kraftige vinden var stor. I tillegg klargjorde politiet beboerne i ti hus som lå litt lengre unna for evakuering.

Brannmannskaper fra Kristiansund brannvesen ledet slukningsarbeidet. I tillegg bisto mannskaper fra Kværnberget lufthavn med to brannbiler. Supplybåten «Viking Queen» ble satt i beredskap med sine vannkanoner, men det skipet ble ikke brukt.

Ingen skadd

Brannen var under kontroll ved halv fem tida i morges. Ingen ble fysisk skadd i brannen. Politiet kan i morges ikke si noe om en eventuell brannårsak.

- Politiet starter de tekniske undersøkelsene på branntomta senere i dag, sier Sundli til Dagbladet :på nettet.