Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjempet mot store flamme på Sunnmøre

Nå er brannen slukket.

BRANN: Det brøt lørdag kveld ut en gress- og lyngbrann på Sandsøya på Sunnmøre. Foto: Tor Inge Nygård
BRANN: Det brøt lørdag kveld ut en gress- og lyngbrann på Sandsøya på Sunnmøre. Foto: Tor Inge Nygård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brøt lørdag kveld ut en gress- og lyngbrann på Sandsøya i Sande kommune på Sunnmøre. Det brant kraftig, men ved 2030-tida er brannen slukket.

- Siste varsel til operasjonssentralen i Sunnmøre politidistrikt er at brannen er slukket. Brannmannskapene trekker seg tilbake. Men det kommer til å være tilstede tilstrekkelig med mannskap fra både brannvesenet og politiet, med tanke på om brannen blusser opp igjen, opplyser Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.
 
- Brannen i terrenget tok retning bort fra bebyggelsen og mot fjellet. Vi startet planlegging for evakuering, men takket være innsatsen til lokale brannmannskap var det kontroll på brannen, og ingen åpne flammer rundt klokken 20.00, sier stabsjef Ingmar Farstad i Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.
Skryt Politiet skryter av brannvesenet i Sande og mannskapene fra Vanylven som kom til.

- Det var den lokale innsatsen som var avgjørende og det gis en stor ros til brannmannskap og andre på Sandsøya for en viktig første innsats. Dette gjorde at vi fikk kontroll på brannen etter kort tid, sier stabsjef Ingmar Farstad i Sunnmøre politidistrikt.

Det er bare mulig å komme seg til øya med ferje. Dagbladet får opplyst at brannvesenet blant annet fikk hjelp av Røde Kors med å komme seg over til øya.

Vurderte evakuering Det har vært knusktørt i området i en lengre periode, som store deler av kyst-Norge, men det småregnet i kveld, får Dagbladet opplyst. Politiet vurderte å evakuere folk på øya.

Politiet har fått bistand fra Hovedredningssentralen med å skaffe båter.

- Kystvaktskipet «Bergen» har satt kursen sørover og vil være i området i 23-tida. Slepeskipet «Boa Heimdal» var ikke så langt unna, så vi stoppet det. Det har en del utstyr som vil kunne brukes, men det er litt uklart om det kan legge til der det trengs, sa redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet tidligere i kveld.

Heldig med vinden Ei ferge ble også omdirigert for å få inn ekstra folk, og diverse fartøyer ble sendt ut, blant annet en redningsskøyte.

VENTER PÅ FERJA: Rett før kl. 19 stod disse to brannbilene ved ferjeleiet og ventet på transport over til øya. Foto: Dagblad-tipser
VENTER PÅ FERJA: Rett før kl. 19 stod disse to brannbilene ved ferjeleiet og ventet på transport over til øya. Foto: Dagblad-tipser Vis mer

- Vi er heldige med vindretningen, den fører brannen opp fjellsida og vekk fra bebyggelsen, sa Tor Inge Nygård, som befinner seg på øya, til Dagbladet tidligere i kveld.

- Det har det vært tørt i 30 dager, men nå regner det heldigvis litt, sier Nygård.

Hele Norges coronakart