Kjempetrøbbel for store nettsider

Ifølge nettstedet Downdetector opplever flere av verdens største nettsider problemer.

Foto: Skjemdump / Downdetector
Foto: Skjemdump / Downdetector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: I en oppdatering melder Fastly at problemet har blitt identifisert og fikset. Fastly advarer om at deres kunder kan oppleve økt belastning etter hvert som globale tjenester kommer tilbake igjen.

Spotify, Amazon, Pintrest, Twitter, Hulu, PayPal, CNN, The New York Times, HBO Max, Google, Ebay og Reddit er blant nettsidene som opplever problemer, ifølge Downdetector.

Avisa The Guardian skrev på Twitter at deres nettside og app var påvirket, men rett før klokka 13 fungerer nettsiden igjen. Også nettsiden til BBC var nede, men er nå oppe og går igjen. Nettsiden til britiske myndigheter, gov.uk, er også nede.

Problemene rammer også Dagbladet TV. VG skriver også at både VG og E24 har problemer med visning av artikler. I tillegg melder Aftenposten om problemer.

De svenske Schibsted-avisene Aftonbladet og Svenska Dagbladet er også rammet, ifølge TT. I Danmark er blant annet TV 2s hjemmeside nede.

Downdetector skriver på sin nettside at rapporter indikterer at det kan være problemer hos tjenesten Fastly kan være årsaken. Fastly leverer infrastruktur til nettsider over hele verden.

Fastly skriver selv at de undersøker et potensielt problem med ytelsen til deres CDN-tjenester.

Dagbladet følger saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer