Kjendis- advokat avlyttet

Oslo-politiet avlyttet en rekke samtaler mellom Ole Christian Bach og hans advokat, Håkon Schiong, i et forsøk på å finne «Skrik» og «Madonna».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lydbåndopptakene er distribuert til samtlige seks forsvarere i Munch-saken. Politiet avlyttet Bach fra 25. august 2004 til begynnelsen av oktober samme år. I Bach-avlyttingen kommer navn som finansakrobat Thomas Øye og Svein Erik Bakke, kjent som «Vaske-Bakke», inn i etterforskingsmaterialet. Det samme gjør flere kjente navn i landets «grå» finansmiljø. Etter det Dagbladet får opplyst på informert hold, er flere av samtalene er tatt opp mens det ennå var god kjemi mellom den såkalte Øye- og Bachsfæren.

Avlyttingen av personer i dette miljøet ble gjort, fordi det forelå etterforskningsopplysninger om at de kunne sitte med konkret informasjon om hvor de stjålne kunstverkene befant seg.

Polititabbe

Advokat Schiong karakteriserer politiets handlemåte som fullstendig uakseptabel.

-  Jeg kan ikke skjønne at dette er materiale som politiet har anledning til å lagre og legge i saksdokumentene i Munch-saken.

Advokat John Chr. Elden sier til Dagbladet at problemstillingen med avlytting av forsvarer-klient-samtaler var den samme i NOKAS-saken.

-  I en kjennelse 19. september i fjor slo Høyesterett fast at politiet ikke har lov til å ta opp eller distribuere lydbåndopptak mellom forsvarer og klient. I NOKAS-saken hadde forsvarerne ved en feil av politiet, fått utlevert samtaler mellom Thomas Øie og advokat Schiong. Dette materialet samlet politiet inn igjen, fordi det var ulovlig å sende ut til oss NOKAS-forsvarere. Seinere fikk vi materialet tilbake, men da var samtalen mellom Øye og Schiong slettet på bakgrunn av Høyesteretts kjennelse, sier Elden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer