Kjendis-restaurant får smekk av Arbeidstilsynet: Jobbet mer enn 60 timer uka uten overtidstillegg

Michelin-restauranten Maaemo får kritikk fra Arbeidstilsynet for å bryte arbeidsmiljøloven.

STJERNERESTAURANT FÅR SMEKK: Maaemo ble verdenskjent på dagen da den i 2012 fikk to stjerner i Michelin-guiden, som den eneste i Norge. Nå får de pålegg fra Arbeidstilsynet for å rette opp en rekke lovbrudd. Foto: DAGBLADET
STJERNERESTAURANT FÅR SMEKK: Maaemo ble verdenskjent på dagen da den i 2012 fikk to stjerner i Michelin-guiden, som den eneste i Norge. Nå får de pålegg fra Arbeidstilsynet for å rette opp en rekke lovbrudd. Foto: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Maaemo ble verdenskjent på dagen da den i 2012 fikk to stjerner i Michelin-guiden, som den eneste i Norge. Det var første gang i Norden en restaurant startet i guiden med to hele stjerner, og i dag har kjøkkensjef Espen Holmboe Bang blitt en av Norges mest kjente kokker.

Får ikke overtidstillegg Nå får restauranten kritikk fra Arbeidstilsynet for flere lovbrudd:

• Timelister viser at ansatte jobber lengre enn det som er normalt, uten at de får overtidstillegg.

• Timelister viser at enkelte ansatte jobber mer enn 60 timer i uka.

• Lønnslippene viser at alle utenom én jobber på fastlønn og at ingen får utbetalt overtidstillegg. Den ene som jobber for timelister har feriepenger inkludert i lønna, noe som ikke er lov ifølge ferieloven.

- Vi er glad for tilsynet I tillegg får Maaemo kritikk for at verneombudet er en av lederne og at restauranten ikke er tilsluttet en godkjent bedriftshelsetjeneste.

- Det er ingen dramatikk i dette. Arbeidstilsynet har gjennomført et tilsyn og kommet med en rekke pålegg. De vil vi selvsagt rette oss etter, sier medeier og styreleder for Maaemo, Jon-Frede Engdahl, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer