Kjendisadvokat beholder bevillingen

Høyesterett avviste saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kjendisadvokat Håkon Schiong får beholde sin advokatbevilling etter at Høyesteretts kjæremålsutvalg avviste saken.

Hvitvasking

Advokatbevillingsnemda ønsket å frata Schiong muligheten til å praktisere som advokat, blant annet fordi nemda mente han hadde drevet hvitvasking.

Saken gjaldt en bankremisse på 1,8 millioner kroner som han fikk av en klient. Schiong ble frikjent for hvitvasking i Oslo tingrett, men ble imidlertid dømt for å ha underslått momspenger som han hadde oppgitt til beskatning som vanlig lønnsinntekt, skrev NTB i august.

Schiongs forsvarer, John Christian Elden, fikk beskjed om at saken er avvist i dag og er svært fornøyd med Høyesteretts avgjørelse.

- Det er meget gledelig for min klient at også Høyesteretts dommere mente at hans overtredelser kun var av formell karakter, og derfor ikke fortjente å få Høyesteretts oppmerksomhet. Vedtaket er med endelig virkning kjent ugyldig, og min klient kan fortsette sin praksis som uredd forsvarsadvokat, sier han til Dagbladet.no.

Ryddet i egne rutiner

Nå har Schiong ryddet opp i sine egne rutiner, og vil fortsette arbeidet som advokat.

FORTSETTER SOM ADVOKAT: Advokat Håkon Schiong er lettet over at han kan fortsette som forsvarer. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
FORTSETTER SOM ADVOKAT: Advokat Håkon Schiong er lettet over at han kan fortsette som forsvarer. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

- Advokat Schiong har aldri vært beskyldt for eller anklaget for å ha drevet med hvitvasking. Han ble imidlertid beskyldt for ikke å foreta tilstrekkelig undersøkelser rundt en klient, men uten at det hersket noen gale forhold rundt klienten. Saken er unødig hausset opp av disiplinærmyndighetene, men er nå satt på plass. Han har måttet rydde opp i sine rutiner, og fortsetter sin virksomhet som før, sier Elden.

Lettet

Advokat Elden sier til Dagbladet.no at hans klient er lettet over at det hele er over.

- Han er lettet over at den vonde tiden nå er over og at han slipper dette hengende over seg.

I sommer mente Oslo byrett at Schiong var uskikket til å praktisere som advokat. I Oslo tingrett ble han dømt for å ha underslått momspenger, men frikjent for hvitvasking.

- Lagmannsretten fant under ankebehandlingen at Schiong ikke hadde underslått momspengene, og det er nå blitt rettskraftig, sier advokat Elden.