Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjendisadvokat dømt for trusler

- Ikke tvil om at jeg har gått over streken, sier Thor Bache-Wiig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kjendisadvokaten Thor Bache-Wiig er dømt til seks måneders betinget fengsel for trusler i lagmannsretten. Han er også dømt til å betale saksomkostningene på 40.000 kroner, ifølge Nettavisen.

Bache-Wiig var tiltalt for å ha truet et sentralt vitne til å ikke stille som vitne i en straffesak mot advokatens klient. Truslene gikk via en torpedo.

Advokaten kunne mistet sin bevilling, men får fortsette som advokat.

- Min klient er lettet over at han slipper fengsel. Men det viktigste for ham, er at han får beholde stillingen sin, sier hans forsvarer, Jon Christian Elden, til TV2 Nettavisen.

I tingretten ble Bache-Wiig dømt til seks måneders fengsel, hvor 45 dager var ubetinget.

Ifølge Nettavisen sitter politiet på lydopptak der det går klart fram at advokaten hindret vitnet i å stille for retten.

- Jeg ønsker å bidra til å opplyse saken, og skal stå for det jeg har gjort. Jeg er ikke stolt av de samtalene jeg har hatt. Det er ikke tvil om at jeg har gått over streken i mitt forsvar for min klient den gangen, sa Bache-Wiig i tingretten, ifølge Nettavisen.

Den kjente advokaten har nektet straffskyld.

DØMT: Thor Bache-Wiig, til høyre, med sin advokat John Christian Elden. FOTO: Scanpix
DØMT: Thor Bache-Wiig, til høyre, med sin advokat John Christian Elden. FOTO: Scanpix Vis mer