Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjendisadvokat felt igjen

Sigurd Klomsæt har meldt seg ut av Advokatforeningen etter kjennelse i disiplinærutvalget.

VIL IKKE KOMMENTERE: Advokat Sigurd Klomsæt. 
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
VIL IKKE KOMMENTERE: Advokat Sigurd Klomsæt. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen bekrefter overfor Dagbladet at advokat Sigurd Klomsæt har meldt seg ut av foreninga, men vil ikke spekulere i årsaken til at advokaten har meldt seg ut.

Klomsæt meldte seg ut etter å ha gått på enda et nederlag i Advokatforeningens disiplinærutvalg.

Det var en klient til den Oslo-baserte forsvarsadvokaten Victoria Holmen som klaget Klomsæt inn for Disiplinærutvalget.

- Min klient klaget advokat Klomsæt inn for flere forhold, utover det har jeg ingen kommentar, sier advokat Victoria Holmen til Dagbladet.

Det fremgår av en journal for disiplinærsaker i Advokatforeningen at Klomsæt ble felt i saken. Etter det Dagbladet erfarer er Klomsæt felt for klientkidnapping.

Byttet advokat
Den tiltalte mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, byttet fra advokat Victoria Holmen til advokat Sigurd Klomsæt før rettssaken begynte.

Han ble funnet skyldig og idømt seks års fengsel for voldtekt, og sitter nå i Ringerike fengsel. Han blir nå bistått av advokat Holmen i ankeprosessen.

Advokat Klomsæt ønsket i kveld ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

- Dagbladet har vært ute etter meg siden 1991, så det har jeg ikke noe behov for.

Han ble tilbudt å få lest opp saken før publisering, men avslo også dette.

Disiplinærutvalget og disiplinærnemnda har siden 2005 behandlet til sammen 12 saker der Klomsæt har vært innklaget part.

I halvparten av sakene ble konklusjonen at Klomsæt hadde handlet i strid med god advokatskikk - på flere punkter.

Fikk hjelp
Dagbladet kjenner til at Klomsæt har fått hjelp av høyesterettsadvokat Atle Helljesen for å ordne opp i sine problemer. Regninga ble betalt av Advokatforeningen.

- Vi har tidligere støttet advokat Klomsæt, men vi ønsker ikke å uttale hva som var årsaken til det. Det er taushetsbelagt, sier generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen.

- Vi hjelper jevnlig advokater med problemer.

Hun ønsker heller ikke å kommentere disiplinærutvalgets avgjørelser i Klomsæts disiplinærsaker. Klomsæt selv har anket saken fra Disiplinærutvalget til Disiplinærnemnda. Siden 2005 har han hatt fem saker til behandling i nemnda. I fire av dem har han blitt felt, mens dem femte ble avvist.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling