Kjendisadvokat fratatt bevillingen

Håkon Schiong straffes for påstått snusk. Anker avgjørelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kjendisadvokat Håkon Schiong, best kjent som Ole Christian Bachs forsvarer, er fratatt bevillingen av Advokatbevillingsnemnda. Årsaken er det nemnda mener er økonomisk snusk, skriver Finansavisen.

Ifølge tilsynsrådet i nemnda skal Schiong ha brutt forskriftene ved å trikse med regnskap.

Blant annet skal bokettersynet ha vist at en mengde pengeoverføringer er gått til helt andre personer enn regnskapet viser, og han skal ha tatt ut salær fra en klientbankkonto før klienten hadde fått avregning. I tillegg kommer tilsynsrådet til at advokaten har brutt hvitvaskingsloven, på punktet som gjelder identitetskontroll.

Sist, men ikke minst, skal han ha tilegnet seg 120 000 kroner som tilhører staten - manglende moms for de 500 000 kronene han fikk i oppreisning etter å ha blitt kastet på glattcelle etter enanmeldelse fra Christer Tromsdal i 2003.

Schiongs forsvarer, John Christian Elden, tilbakeviser bestemt Advokatbevillingsnemndas påstander.

- Nemndas vedtak er truffet på et grunnlag som ikke er riktig, sier Elden til Finansavisen, og forklarer blant annet uttakene fra klientbankkontoen med ordensfeil - at Schiong tok ut summene før det var kommet penger inn på kontoen. Hvitvaskingsanklagen tilbakevises med at det ikke fins noen hvitvaskingssak.

Om momsunndragelsen viser Elden til at revisoren og advokattilsynsrådet kom tl at oppreisningsbeløpet var momsfritt.

Schiong og Elden har nå stevnet avgjørelsen inn for Oslo tingrett og bedt om utsettelse av vedtaket til dommen eventuelt blir rettskraftig. Det innebærer at Schiong kan fortsette advokat så lenge saken ruller og går.

SNART UTEN JOBB?: Håkon Schiong. Foto: ØRN E. BORGEN/SCANPIX
SNART UTEN JOBB?: Håkon Schiong. Foto: ØRN E. BORGEN/SCANPIX Vis mer

Dette er ikke første gang Schiong er i hardt vær. I fjor ble han siktet for å ha holdt tilbake bevismateriale mot sin avdøde klient Ole Christian Bach. Tidligere på året kom disiplinærutvalget i Advokatforeningen til at han brøt god presseskikk da han uttalte til Dagbladet at en drapstiltalt burde fått medalje for å ha stukket drapsofferet til døde.

FORSVARER: John Christian Elden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer