Kjendisadvokat helerisiktet

Politiet mener advokatene Morten Furuholmen og Rune Berg forsøkte å kreve inn 6,5 millioner kroner for David Toska. Begge er siktet for grovt heleri etter to års taktisk spill av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Dette er en meningsløs siktelse. Hvis man straffeforfølger en advokat på grunnlag av dette, så kan man starte med å legge ned rettssystemet, mener advokat John Christian Elden, som representerer Morten Furuholmen.

De oppsiktsvekkende siktelsene mot advokatene omhandler den såkalte «koffertsaken», en sak der flere personer allerede er dømt. De to advokatene er av politiet i Oslo siktet etter straffelovens paragraf 317, 4 ledd – grovt heleri. Politiet i Oslo har sendt saken videre til statsadvokaten, som nå jobber med tiltalespørsmålet.

– Jeg kan bekrefte at saken er hos statsadvokaten. Tiltalespørsmålet er ikke avgjort. Saken er heller ikke berammet. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier statsadvokat Lars Erik Alfheim til Dagbladet

Toska oppsøkte Øye

Den såkalte «koffertsaken» startet allerede 12. februar 2001, da David Toska oppsøkte Thomas Øye. I finansmannens leilighet overleverte Toska et lån på fem millioner kroner.

– Bakgrunnen for lånet var at jeg traff Øye via en annen person. Disse hadde et prosjekt på gang med Screen media, og trengte penger til dette selskapet. De lurte på om jeg eller noen jeg kjente ville være med og investere. Jeg kunne ikke være med og investere, men jeg tilbød meg å låne ut med sikkerhet, har David Toska forklart i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer