FÅR FORTSETTE: Advokat Sigurd Klomsæt mister ikke advokatbevillingen, slik disiplinærnemnda i Advokatforeningen oppfordret til. Her sammen med advokat Arvid Sjødin, som har representert Klomsæt under Advokatbevillingsnemndas behandling av saken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FÅR FORTSETTE: Advokat Sigurd Klomsæt mister ikke advokatbevillingen, slik disiplinærnemnda i Advokatforeningen oppfordret til. Her sammen med advokat Arvid Sjødin, som har representert Klomsæt under Advokatbevillingsnemndas behandling av saken. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Kjendisadvokat klarte å redde advokatbevillingen

Disiplinærnemnda i Advokatforeningen mente advokat Sigurd Klomsæt burde miste sin bevilling. Det var Advokatbevillingsnemnda uenig i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjendisadvokat Sigurd Klomsæt har tidligere fått kritikk for å ha brutt god advokatskikk ved at han ifølge disiplinærnemnda i Advokatforeningen skal ha utlevert politidokumenter om Baneheia-saken til en journalist i Dagbladet.

Disiplinærnemnda sendte deretter saken til bevillingsnemnda i Advokatforeningen med anbefaling om å inndra Klomsæts bevilling.

Men bevillingsnemnda har ikke kommet til samme konklusjon som disiplinærnemnda, og mener det ikke funnes «tilstrekkelig sannsynslighetsovervekt» for at advokat Klomsæt har utlevert eller forevist dokumenter til Dagblad-journalisten.

Klomsæt har hele tiden avvist at han har gjort noe ulovlig og sier han aldri har overlvert politidokumenter om Baneheia-saken eller kopier av disse til Dagblad-journalisten eller andre.

Dagbladet har ikke lyktes i å komme i kontakt med advokat Sigurd Klomsæt i kveld.